Jako vysoce rizikové z hlediska bezpečnosti vyhodnotili policisté sobotní zápas Synot ligy mezi plzeňskou Viktorií a pražskou Spartou.

Na utkání podzimu míří do Plzně podle policistů na tisíc fanoušků pražského klubu. Přímo na stadion si lístek zakoupilo 880 lidí, podle policistů ale do krajské metropole přijede lidí více.

„Vyhodnotili jsme, že až osmdesát osob by mohlo být rizikových," řekla mluvčí policie Hana Štefflová.

Skupinky sparťanských fanoušků mohli Plzeňané v ulicích města potkat už během sobotního odpoledne. Stejně tak i muže v uniformách, kteří bedlivě střeží prostor u stadionu ve Štruncových sadech. Těsně před utkáním, kdy tisíce lidí proudily ze všech směrů na stadion, došlo v okolí fotbalového svatostánku ke slovním střetů fanoušků obou klubů, policisté však pohlídali, aby se do sebe příznivci týmů nepustili.

„Máme zde obrněný transportér, vodní stříkač, policisty na koních a se psy," uvedla kolem sedmnácté hodiny Štefflová s tím, že v dané chvíli je zatím klid. „V případě narušení veřejného pořádku jsme ovšem připraveni okamžitě zasáhnout," podotkla Štefflová. Podle jejích dalších informací bude stadion a jeho okolí též monitorovat vrtulník.

Kvůli udržení pořádku plzeňští policisté spolupracují i se svými pražskými kolegy. Hlídky dohlížejí na dálnici, příjezdy do Plzně, jsou též ve vlacích a na nádraží.

Průběh utkání pro vás budeme dále sledovat.