„Hlasování v anketě Žebřík, v níž lidé mohli posílat hlasy svým oblíbeným interpretům za jejich hudební počiny v roce 2014, skončilo poslední únorový den," informuje Jarda Hudec, ředitel hudebních cen Žebřík. „My teď hlasy sčítáme a začínáme obvolávat ty, kdo na některou z cen dosáhnou. Mohu říci, že příští pátek 13. března můžeme očekávat významnou účast," poznamenal včera Jarda Hudec a dodal, že samozřejmě výsledky drží v tajnosti až do slavnostního vyhlášení. Prozradil však, kdo v kulturním centru DEPO 2015 příští pátek vystoupí. Návštěvníci se mohou těšit na Ondřeje Brzobohatého, Richarda Müllera, Anetu Langerovou, kapely Vypsaná fixa, Inekafe a další. Vystoupí také zpěvačka Sabina Křováková, vítězka Česko-Slovenské SuperStar v roce 2013. „Ještě minulý týden jsme s kapelou byli ve studiu, kde jsme natáčeli nové písničky, těšíme se, že je budeme moci na Žebříku zahrát. Jsme zvědaví, jak se posluchačům budou líbit," prozradila Sabina Křováková.

Ilustrační fotoDo centra DEPO 2015 se těší i herec a moderátor Tomáš Hanák, který letos bude slavnostní vyhlášení cen Žebřík moderovat už po páté. „Mám rád industriální objekty, zůstala v nich atmosféra po těch, kdo v nich pracovali, kdo v nich strávili statisíce hodin," podotýká Tomáš Hanák, který se zároveň podílí na scénáři šestihodinového hudebního maratonu. „Dostanu do ruky scénář, v němž je časový rozpis těch, kdo se objeví na pódiu, ať už jako účinkující nebo ti, jimž bude předána některá z cen. A já musím vymyslet něco, aby lidi ze sálu neodešli předčasně. Jasně, že je tam místo na improvizaci, ale vždycky si pár dní před Žebříkem sednu a snažím se o těch, které budu na pódium uvádět, něco dozvědět, abych si mohl interakci s nimi připravit… A teď mě napadá, že Ondřej Brzobohatý hraje v jedné reklamě na víno, a tak bych na pódiu potřeboval piáno, abych o něj mohl opřít Báru Polákovou a pozvat Ondřeje," obrací se Tomáš Hanák s úsměvem na ředitele hudebních cen Žebřík Jardu Hudce. Zároveň tak prozradil, že slavnostní vyhlášení s ním stejně jako loni bude moderovat herečka Bára Poláková.

Vyhlášení hudebních cen Žebřík se v Plzni letos koná už po třiadvacáté a poprvé zamíří do centra DEPO 2015. Slavnostní večer je organizován spolu se společností Plzeň 2015 a je součástí projektu Evropského hlavního města kultury.

Soutěž

Chcete-li zdarma získat vstupenky na slavnostní vyhlášení hudebních cen Žebřík Bacardi Music Awards, které se koná v plzeňském kulturním centru DEPO 2015 v pátek 13. března od 19 hod., stačí správně odpovědět na soutěžní otázku:

Jak se jmenoval plzeňský hudební klub, v němž se konaly první ročníky slavnostního vyhlášení hudebních cen Žebřík? (Malá nápověda: dnes jde o Kulturní dům Šeříkovka)

Odpovědi zasílejte ve středu 4. března od 8 do 9:30 hodin na email: kultura.zapad@denik.cz

Správnou odpověď, které dorazí jako 7., 13., 20. a 26. v pořadí, odměníme jednou vstupenkou na slavnostní vyhlášení výsledků hudebních cen Žebřík Bacardi Music Awards.

Jako předmět zprávy uveďte Soutěž Žebřík a napište své jméno, telefon a adresu.