Weby o Křimicích
umo5.plzen.eu
Oficiální web od magistrátu, který je ale téměř prázdný.

www.krimice.eu
Web, který v uplynulých letech sloužil jako hlavní informační kanál. Dnes přispívají zejména příznivci bývalého starosty.

www.krimice.info a krimice.cz
Web, který nabízí informace o křimických spolcích a organizacích. Přispívá současný starosta. 

Internetová adresa www.krimice.eu, která několik posledních let sloužila jako oficiální informační kanál Křimic, je nyní zahlcena zprávami od bývalého starosty Petra Otáska (Sdružení občanů Křimic) a jeho příznivců. Poslední uveřejněná zpráva se navíc ostře obouvá do vedení obvodu. Naproti tomu oficiální web umo5.plzen.eu, který magistrát zřizuje každému z deseti plzeňských obvodů, téměř zeje prázdnotou. Poslední zpráva je z 3. prosince.

Že existují i třetí stránky (www.krimice.info), jež spravuje současné vedení obvodu, zejména starosta Vít Mojžíš (Plzeňská aliance Křimic), se na oficiálních stránkách nedozvíte. „Tento web má sloužit hlavně pro zprávy ze spolků, organizací, ale i od soukromníků či firem," říká starosta Mojžíš s tím, že chce oddělit úřední stránky od těchto. Magistrátní web je prý prázdný proto, že vedení obvodu získalo přístupová hesla teprve nedávno. „Začínáme informace zpracovávat," podotkl starosta.

Petr Otásek, který po loňských volbách skončil po osmi letech ve vedení obvodu, na ´svých´ stránkách tento týden zveřejnil dopis s oznámením, že 100 dnů hájení nového starosty skončilo. Otásek, který dnes není ani řadových zastupitelem (dobrovolně rezignoval), v něm napadá vítěznou stranu. Navíc tvrdí, že podle některých právních výkladů je volba starosty Mojžíše od začátku neplatná, a to kvůli zastupiteli Ladislavu Plochému. „Zákon zcela jasně hovoří, že pokud je dotyčný adept na zastupitele zároveň zaměstnancem magistrátu či úřadu, nesmí mandát zastupitele přijmout," tvrdí Otásek. Plochý v té době pracoval na magistrátním odboru bezpečnosti. Tam poté skončil a nyní je pověřeným tajemníkem křimického úřadu. I to Otásek kritizuje.

Nový starosta jakékoli zpochybnění platnosti své volby odmítá. „Pan Plochý si už před volbami prověřoval na ministerstvu vnitra, zda jeho pracovní poměr vadí. Vzhledem k tomu, že ze své pozice nemohl ovlivnit dění na obvodu, nevadilo to," argumentuje Vít Mojžíš. Dodal, že se volbou zabývá i Krajský úřad.

Na žádném z webů dnes nenajdete ani informaci o tom, kdy se koná další zasedání zastupitelů. Podle Mojžíše se jedenáct zastupitelů sejde začátkem února.