Úplně zavřena je už od pondělí silnice mezi Klenčím pod Čerchovem a Postřekovem na Domažlicku. V kraji je nasazena veškerá technika silničářů.

"Pořád přes nás přechází sněhové přeháňky, někde silnější, někde slabší. V nižších polohách okolo Plzně a tak do 500 metrů nad mořem se daří udržovat sjízdnost v jakžtakž slušném stavu," uvedl dispečer Správy a údržby silnic Plzeňského kraje Jiří Slapnička.

Ve vyšších oblastech regionu a v místech se sněhovou přeháňkou se tvoří závěje a sněhové jazyky. "Takže v těchto místech se silničáři snaží komunikace vůbec zprůjezdnit, nemá cenu sypat, dokud sněží," dodal. Vzhledem k teplotám kolem nuly je vysoké nebezpečí tvorby náledí a ujetého sněhu. Ve vyšších polohách už jsou úseky o délce 50, 100 metrů, kde se daří udržovat průjezdný jen jeden pruh. Uzavřen je úsek na Domažlicku, řidiči ho objíždějí přes Draženov. "Tam ani sněhová fréza nedokázala zajistit sjízdnost v celém úseku, proto bylo lepší silnici zavřít," řekl dispečer.

Oproti pondělí se v kraji zmírnila intenzita větru, fouká už jen slabý. V celém regionu ale přetrvává zataženo.

Na hlavním tahu, dálnici D5, leží zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření, část je mokrá. Rozbředlý sníh po chemickém ošetření leží i na silnicích 1. třídy, sjízdné jsou se zvýšenou opatrností. Velký pozor musejí dávat řidiči i na silnicích nižších tříd.