„Lidé vyslyšeli naši prosbu a přinášeli mnoho věcí, které sami nepotřebují, ale jež mohou ještě dobře posloužit a zároveň tím podpořit dobrou věc," vysvětluje Jana Baťková z klubu Atom, který funguje pod Diakonií Západ.

Akce, kterou pořadatelé nazvali Slušnej bazar, proběhla ve středu odpoledne na Jižním nádraží v Plzni v rámci S.O.B. marketu. Kdo k jejich pestrému stánku ve středu dorazil a přispěl finanční částkou na děti z dětského domova, obdržel jako poděkování právě dárek z této sbírky.

„Slušnej bazar právě funguje na principu dárek za dárek," dodává s úsměvem Baťková. Jen za jedno odpoledne se podařilo získat od čtyřiceti dárců téměř čtyři tisíce korun.

A jak s vybranými penězi přesně klub naloží? „Finance, které v rámci této akce vybereme, se díky naší účasti v jednom projektu zdvojnásobí a ty pak poputují do dětského domova Domino v Plzni-Skvrňanech na podporu zájmové činnosti dětí," doplňuje Jana Baťková.

Podle jejích slov děti z Domina mají stejné touhy jako jiné děti. Kluci by rádi chodili na tréninky fotbalu a dívky zase na výtvarné či taneční kroužky. Vybrané peníze by měly právě tyto jejich přání vyplnit.

„Slušnej bazar ale ještě neskončil. Stále vítáme drobné dárky, které budeme proměňovat za finanční příspěvky. Nejbližší možnost, kdy nás lidé mohou vidět a podpořit, bude ve čtvrtek 13. června 
U Branky na Dnech D a pak o týden později v sobotu 
22. června na akci Melina Mercouri," zve Baťková.