Etremisté se kolem čtrnácté hodiny sešli na náměstí Republiky. Byla jich zhruba stovka. Protože je zdradila technika, museli mluvit bez megafonu. Ve 14:45 hodin účastníci vyrazili z náměstí do Františkánské ulice, poté prošli Martinskou ulicí, dále se vydali přes Americkou třídu a Tylovu ulici a došli až na náměstí Emila Škody. Tady pochod v 15:18 hodin oficiálně ukončili. 

Na Husově náměstí narazili extremisté na desítky odpůrců pochodu, kteří měli transparenty a hlasitě pískali. Oba tábory policisté naštěstí udrželi od sebe.

I když už byla akce skončena, policisté jednoho z účastníků pochodu zadrželi. Mužům v uniformách měl totiž nadávat. 

Pochod na první březnový den nahlásil jistý Pavel Bittmann z Plzeňska. Podle ČTK byl člověk stejného jména v minulosti potrestán za propagaci hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka. Bittmann akci oznámil za účelem "dodržování práv všech slušných občanů této země a proti financování rasistického a protičeského o.s. Romea vládou ČR". 


Pochod jsme sledovali on-line:

15:51 Policie ještě po konci zadržela jednoho účastníka protestního happeningu. Měl nadávat policii. "Bylo to nepřiměřené! Nic neudělal, jen pokřikoval, že na něj nemají policajti čumět z dodávky," prohlásil jeho kamarád, který se snažil policii přesvědčit, ať ho pustí.

Policisté jednoho účastníka pochodu zadrželi.

15:20 "Děkuji za účast, třebaže mě mrzí, že českých lidi, kterým není jedno, co se děje, je tak málo," řekl řečník. V 15:18 hodin byl pochod organizátory oficiálně rozpuštěn.

15:15 Oba tábory zůstaly oddělené. Policie však zasahovala hned za Husovým náměstím. Jednoho radikála srazila k zemi a znehybnila. "Policejní stát! Policejní stát!" skandují radikálové.

15:10 Odpůrci pochodu na Husově náměstí hlasitě pískají, mají transparenty, policie drží oba tábory od sebe.

Odpůrci extremistů na Hosovo náměstí.

15:03 Radikálové se blíží k Husovu náměstí, kde jsou těžkoodenci a zhruba tři stovky odpůrců.

14:57 Americká třída je doslova obšancována policisty, je také obehnána policejní páskou.

14:54 Radikálové skanduji hesla Češi Čechům! Cikáni do práce! Češi, pojďte s náma! Je jich stále jen kolem stovky.

14:46 Radikálové jsou na cestě.

14:28 Radikálové přednesli první z projevů. "Chcete, aby Češi byli za pár let menšinou? Neměli by se nepřizpůsobiví přizpůsobit nám, místo abychom se my přizpůsobovaji jim?" zaznělo také. Následně řečník vyzval účastníky, aby počkali do 14:45, kdy má dorazit další část radikálů.

Shromáždění pravicových extremistů na náměstí Republiky v Plzni.

14:20 Radikály zradila technika, musí mluvit bez megafonu. Je evidentní, že čekali větší účast.

14:17 Stále necelá stovka lidí, českých vlajek je zatím po málu. Na náměstí se mihnul i ministr vnitra a bývalý hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec.

14:02 Na náměstí je zatím přibližně stovka lidí - tedy kromě policie, záchranářů, novinářů a přihlížejících. Většina z nich jsou stejní lidé, kteří se účastnili posledního pochodu 28. října.

13:53 Na náměstí se začínají tvořit hloučky, příliš lidí tady zatím není. Pochod podle všeho ve 14 hodin nezačne. Nad centrem krouží policejní helikoptéra.

13:43 Na Husově náměstí už jsou minimálně dvě stovky lidí, z velké části Romové a anarchisté. Hraje hudba, fungují tu i stánky s občerstvením. I zde hlídkuje policie. Pokud policie nedokáže udržet od sebe radikály a tyto lidi, dojde k bouřlivému střetu.

Husovo náměstí kolem 14. hodiny.

13:05 Na Husově náměstí, kde se má konat happening skupiny Plzeň proti rasismu, už se scházejí lidé. Je zde aparatura pro hudební produkci a vyvěšeny už jsou i cedule, například „Zdravíme prvomájový průvod – jste tu brzy."

13:00 Plzeň se chystá na pochod radikálů. Na náměstí, kde se před druhou hodinou mají pravicoví nacionalisté sejít, je zatím klid; jsou tu pouze hloučky mladých lidí popíjejících pivo. V každém rohu náměstí stojí policejní dodávky, policisté hlídkují přímo v ulicích. U policejního ředitelství na Denisově nábřeží už jsou také přívěsy s koňmi. V prostoru Škoda Sport parku v Plzni na Slovanech po poledni policejní cisterna čerpala vodu, připravena tak budou i vodní děla.