Novým majitelem čtyřpodlažního zámku, konírny, kočárovny a rozlehlého parku se stala plzeňská společnost AZA-ZEL zabývající se správou a údržbou nemovitostí, realitní činností a zprostředkováním obchodu. „Nedávno proběhl zápis do katastru nemovitostí, k samotnému předání objektu zatím nedošlo," říká jednatelka společnosti Pavla Mádrová s tím, že přesné plány na využití objektu nový vlastník zatím nemá. „Více sdělíme po převzetí objektu," dodává Mádrová.

Pro místní obyvatele je nový majitel nadějí, že se objekt alespoň příležitostně otevře veřejnosti. „Ideální by bylo, aby zámek sloužil jako turistický cíl," říká předseda osadního výboru Rabštejn nad Střelou Ondřej Fábera a dodává, že právě na možnost navštívit místní dominantu se turisté nejčastěji ptají. Zatím však tuto šanci nedostali.

Jaké plány bude mít nový vlastník se zámkem, který byl už v 70. letech minulého století přestavěn pro rekreační účely, jsou zvědaví i památkáři. Nejen zámek, ale i zahrada je totiž kulturní památkou, a tak bude AZA-ZEL stejně jako jiní vlastníci chráněných objektů pod bedlivým dohledem. „Památkový zákon je neúprosný, platí pro každého vlastníka," říká Jitka Vlčková z kralovického odboru regionálního rozvoje a územního plánu, pod nějž Rabštejn spadá.

„Pokud vlastník neplní svoje povinnosti, vydáváme rozhodnutí o opatření," říká Vlčková, podle níž je objekt naštěstí v natolik dobrém stavu, že se rok až dva obejde bez větších zásahů. „Neteče do něj, jsou zde okna a dveře, což nebývá u zakonzervovaných objektů pravidlem," říká Vlčková s tím, že i když Sazka objekt nevyužívala, tak se o něj starala, na místě byl i správce.

Už začátkem letošního roku koupilo od Sazky občanské sdružení Postřelí nedaleký historický dvůr Vranov, o jehož záchranu nyní usiluje.

Nového majitele po loterijní společnosti našly také rozsáhlé zemědělské nemovitosti. Koupila je brněnská společnost Suhox, která se specializuje na pěstování rychle rostoucích energetických plodin.

Zatím neúspěšně se Sazka snaží prodat budovu bývalého kláštera. Ta byla postupně přebudovaná na rekreační středisko s restaurací. Součástí areálu je též velká terasa s altánem, pozemek s pozůstatky zříceniny hradu a další menší objekty. Klášter, který Sazka na konci 90. let 
20. století pořídila za téměř 
20 milionů, nyní prodává za polovinu.