„Seděla jsem před Vánoci v čekárně u doktorky, vběhla tam nějaká paní a začala křičet: Kdo si venku uvázal toho psa? Okamžitě ho vezměte dovnitř, řádí tady zabiják psů,“ popsala Marie Hrdinová.

I v místní hospodě U Hrabačků se celá věc probírá jako samozřejmý fakt. „Ten kluk prý psa ukradl před Penny marketem v Částkovce, odvedl ho do křoví a umlátil klackem,“ tvrdí přesvědčivě jeden ze štamgastů.

„Je pravda, že zde máme nahlášený případ z 20. prosince, kdy čtrnáctiletý chlapec napadl dva psy, ale ani jednoho nezabil,“ říká tisková mluvčí plzeňských policistů Michaela Altmanová. Dodává, že se zatím celý případ řeší jako přestupek. Do protokolu prý nezletilý uvedl, že psy opravdu bil, ale jen holýma rukama, žádnou zbraň údajně neměl.

„Veterinář, který spolu s jednou z místních obyvatelek policii celou věc nahlásil, uvedl, že se v okolí chlapcova bydliště často setkával se zbitými psy. Před dvěma roky prý dokonce našel v kontejneru mrtvé zvíře s rozříznutou nohou,“ vysvětluje Altmanová s tím, že případy spolu nemusí mít vůbec nic společného.

Podle policejní mluvčí je vyšetřování teprve na začátku a vzhledem k věku pachatele bude případ po uzavření zřejmě předán odboru sociální prevence a ochrany. Zděšení božkovských lidí se nelze příliš divit. Za poslední rok se před Penny marketem ztratilo několik psů. O svoji Bettynku zde přišla i třiasedmdesátiletá Jaroslav Brožová. Vylepila plakáty s prosbou o pomoc, ale nikdo se nepřihlásil a svého voříška už nikdy neviděla. Špatnou zkušenost má i Pavlína Bílková. Její dvanáctiletý jezevčík skončil přivázaný u kolejí, kde ho přejel vlak. Podle policie však tyto případy nemají s tím současným nic společného.