Restauratéři pilně zapisují rezervace a často přemýšlí, zda se někde nedá vyšetřit ještě jeden stůl navíc. Jen málokterý podnik by nepřichystal na 14. února speciální valentýnské menu. Několik posledních míst zbývá například v plzeňské restauraci Rango, která svými sklepními prostorami s klenutými oblouky k romantice přímo vyzývá. „Speciální menu připravujeme každoročně, stejně jako drobnou valentýnskou výzdobu – srdíčka, svíčky a podobně," potvrdila provozní podniku Markéta Šlajsová.

Zamilovaní si tu stůl rezervují zpravidla dva až tři týdny předem. Servírovat se tu ve čtvrtek bude mimo jiné telecí medailonky na zázvoru nebo tiramisu s riccoty a glazírovaných višní.

Menu sestavené speciálně pro tento den připravily také restaurace 12°, Saloon Roudná, El Cid nebo Sedmý nebe – Morávka. Kdo by chtěl zkusit něco netradičního, může na zvláštní menu vyrazit i do ZEKE sushi baru.

Na Valentýna myslí i slevové portály, ještě dnes je možné zakoupit například romantické pobyty pro dva nebo si už předem objednat kytice růží nebo tulipánů. V nabídce jsou ale i různé šperky, kosmetické balíčky nebo třeba dvě valentýnská vína.

Ovšem i Valentýn se dá pojmout velmi originálně. Slevový portál Slevomat.cz už prodal více než osm set valentýnských balíčků 64 nebo 44 kondomů. Jeho součástí je i svítící kondom nebo kondom ve tvaru srdíčka. V tomto případě si však kupující musí být jist alespoň jistou porcí smyslu pro humor své polovičky.

Co lze také pořídit

Perla přání v perlorodce s náhrdelníkem
Romantický zájezd do Benátek
Valentýnský balíček kondomů
Valentýn na Hluboké
Přívěsek Swarovski ve tvaru srdce
Valentýnská večeře pro dva
Značkové trenýrky
Romantický víkend s večeří a vířivkou
Žhavá zámecká noc