Případ Michaely Muzikářové z Ústí nad Labem, která se ztratila 11. ledna letošního roku, zůstane zřejmě neobjasněn. Jediný podezřelý, bývalý přítel Míšiny matky Otakar S., spáchal v lednu v Čeminech na Plzeňsku sebevraždu.

„V tuto chvíli nemáme žádné nové informace, které bychom mohli veřejnosti sdělit. Na případu pohřešované Michaely Muzikářové dál pracuje zúžený speciální tým,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Určitým zlomem v případu byla sebevražda druha Michaeliny matky Otakara S. Kriminalisté jej považovali za hlavního podezřelého.

Čelil totiž obžalobě za pohlavní zneužívání, ale před ústecký soud se jeho případ nedostal. Koncem ledna se oběsil v pronajatém bytě v Čeminech na Plzeňsku.

Policie několikrát prohledávala okolí Kralovic na severu Plzeňského kraje, pátrala i na ústecké skládce. Dívku ani její tělo ale nenašla. Výsledky nepřineslo ani pátrání v schengenském prostoru.

Ilustrační foto
Policie vyrazila do lesů na Plzeňsku. Hledala zde pohřešovanou Míšu?

Policie případ zřejmě odloží. „Pokud bude případ odložen s tím, že již ve vyšetřování nedojde k žádnému posunu, i přesto ho bude mít někdo stále na starosti a kdykoliv může být znovu otevřen,“ sdělila ústecká policejní mluvčí Hyšplerová.

Ztracenou Michaelu Muzikářovou z ústecké čtvrti Klíše podle interního dokumentu kriminální policie zřejmě zavraždil přítel její matky Otakar S. Tvrdí to server iRozhlas.cz.

Server pracuje s policejním materiálem, kde se píše, že nejpravděpodobnější verze je ta, že Otakar S. školačku unesl. „Pohřešovaná s ním odešla dobrovolně, buď pod nějakou legendou, nebo protože spolu byli domluvení, a během únosu došlo k nešťastné události, která vedla k její smrti. Těla se zbavil do prvního výslechu, tedy do 12. ledna 3.15 hodin,“ píše se v dokumentu, který má server k dispozici.

Tělo se ovšem do dnešního dne nepodařilo najít. Podle téhož materiálu by mělo být ukryté na trase Plzeň – Ústí nad Labem.