Na posledním zastupitelstvu město odsouhlasilo, že si tam přeje minipivovar s restaurací, jako je Modrá hvězda v Dobřanech.

Rekonstrukce bývalé restaurace by mohla začít letos, přestože k ní mělo dojít už vloni. Plán ale zhatila změna konceptu, do něhož přibyl právě minipivovar. „Hledání vhodného nájemce tak bylo o něco náročnější," vysvětlil starosta Karel Naxera na konci listopadu loňského roku.

Místostarosta Marek Krivda v pátek dodal, že zamýšlená rekonstrukce se táhne kvůli hledání specifického nájemce, který bude ochotný investovat do objektu, ale také rozumět technologickým postupům výroby piva.

Záměrem vedení radnice je, aby se město stalo vlastníkem pivovaru a aby se vařilo pivo, jehož receptura bude ve vlastnictví města. „Budeme chtít mít nad restaurací s pivovarem kontrolu, aby si v případě ukončení pronájmu ze strany nájemce nevzal s sebou veškerou používanou technologii," uvedl Krivda.

Opoziční zastupitel Petr Walta se k myšlence minipivovaru staví zdrženlivě. „Není podstatné, jestli bude nebo nebude minipivovar. Podstatné je, aby zařízení vedl nájemce, který povede restauraci k všeobecnému věhlasu a spokojenosti," napsal Walta na městský web.