Přestože zastupitelé v polovině volebního období odvolali jeho spojence Jiřího Hlavína z funkce prvního místostarosty, Kmoch ve starostovském křesle vydržel dodnes. Mezi Kmochem, který kritizoval svržení Hlavína, a zbytkem rady ale bylo od té doby dusno. Viditelné bylo především po loňském jmenování exstarosty Petra Fornouze ředitelem přeštické základní školy.

Kromě hádek se zastupitelům Přeštic povedla řada prospěšných věcí. Za největší investici starosta považuje rekonstrukci části kanalizace a intenzifikaci čistírny odpadních vod za 27,5 milionu a výstavbu nové úpravny vody za 21 milionů korun.

Městu koupilo za 13,3 milionu korun areál ZD Kbel, který leží mezi barokním chrámem Nanebevzetí Panny Marie a hřbitovem. „Jde o architektonicky cennou lokalitu. V první etapě jsme začali rekonstrukcí komunikací a postavili šedesát parkovacích míst," uvedl Kmoch s tím, že z administrativní budovy město chce víceúčelové zařízení hlavně pro seniory.

Starostové
1990 Václav Herýk
1990-02 Vladimír Benda
2002-06 Antonín Kmoch
2006-10 Petr Fornouz
2010-14 Antonín Kmoch

Během čtyř let se v Přešticích podařilo vybudovat infrastrukturu pro výstavbu rodinných domů, zrekonstruovat místní komunikace a chodníky, zateplit Mateřskou školu Dukelská, přistavět budovu základní umělecké školy a začít s přípravami na rozsáhlou obnovu sportovně-rekreačního centra Klubu českých turistů u řeky Úhlavy.

Kmocha mrzí, že zastupitelstvo zamítlo širší stavební úpravu frekventované křižovatky na náměstí. „Tak, aby byl zachován přechod pro chodce," dodal.

Snad největším problémem města je hustá doprava na hlavním tahu z Plzně do Klatov, který vede přes střed Přeštic. Dopravu z města by měl v budoucnu odklonit západní obchvat. „Je ve fázi územního rozhodnutí. Začátek stavby je plánován na rok 2017," informoval starosta.

Někteří obyvatelé postrádají lepší podmínky pro koupání. „Věřím, že se podaří získat peníze na krytý plavecký bazén vedle areálu Základní školy Na Jordáně," přál si Kmoch.

Za zmínku stojí i drobná kriminalita a problematická ubytovna ve spádové obci Žerovice. Kvůli nárůstu kriminality zasedala na jaře bezpečnostní rada města. Přeštice se snaží potlačovat kriminalitu rozšířováním kamer. „Dosud bylo zřízeno 11 kamerových bodů s 27 kamerami," upřesnil Kmoch.

Kdo chce na radnici v Přešticích

• 1 – Občané 2014 (lídr Richard Hájek) – 15 kandidátů
• 2 – ODS (Luboš Štych) – 15 kandidátů
• 3 – Strana soukromníků ČR (Jiří Hlavín) – 15 kandidátů
• 4 – Občanský hlas-hnutí nezávislých (Antonín Kmoch) – 15 kandidátů
• 5 – KSČM (Vladimír Frouz) – 15 kandidátů
• 6 – Volba pro Přeštice (Eva Česáková) – 15 kandidátů
• 7 – ČSSD (Jan Königsmark) – 15 kandidátů
• 8 – Sdružení KDU-ČSL, NK (Iva Hrbáčková) – 15 kandidátů
• 9 – TOP 09 (Karel Naxera) – 15 kandidátů