„Teď je problematické nabízet čerstvou zeleninu, takže návštěvníci budou moct zakoupit různé druhy jablek, letničky, balkonovky, uzenářské speciality či sýry. Dokonce chystáme pekaře, který bude péct na místě a bude tam mít i pec a dělat koláče,“ shrnul nabízený sortiment Milan Čech z pořádající agentury Štruncáky.

„Standardně jezdí lidé do Olympie, tudíž je toto místo vhodné. Budeme termín střídat s farmářskými trhy v Mlýnské strouze. Prodávat se bude od devíti hodin do jedné odpoledne,“ dodává Čech.

Farmářské trhy se navíc chystají kontrolovat i výrobce a původ prodávaných produktů. „Budeme sledovat původ potravin. Aby se nestalo, že prodejce nakoupí v hypermarketu a s vyšší marží to bude prodávat na farmářském trhu. To chceme hlídat, i kdyby se nám mělo zmenšit portfolio prodejců,“ nastínil způsob kontrol Milan Čech.

Oblíbenost farmářských trhů v posledních letech roste závratným tempem a jejich konání je, v kombinaci s možností koupě kvalitních potravin, logickým vyústěním poptávky po kvalitních potravinách.

Ty v mnoha případech hypermarkety nenabízejí, a proto jsou farmářské trhy vyhledávanou alternativou.