Vůbec největší změna tras cestující čeká v souvislosti s plánovanou uzavírkou Wilsonova mostu na Americké třídě. K té dojde po ukončení uzavírky Prokopovy ulice v druhé polovině července. „Počítáme s tím, že naposledy by přes Wilsonův most měly trolejbusy jet 24. července," uvedl Jiří Kohout z plzeňských dopravních podniků s tím, že informace o objízdných trasách budou na zastávkách vyvěšeny s několikadenním předstihem.

Už od pondělí prvního července se na změnu musejí připravit obyvatelé Skvrňan využívající linku číslo 24. Uzavírka spojnice z Domažlické na Vejprnickou zde totiž znemožní průjezd i autobusům. Ty pojedou z Bor po stálé trase do zastávky Folmavská, Rondel" a odtud po po trase linky č. 29 do zastávky Borská pole, Teslova.

Přechod na letní provoz MHD dopravní podniky využily také k dalším úpravám v jízdních řádech. Například v noci ze soboty na neděli začne noční linka N5 odjíždějící v 1:50 hodin ze zastávky u Mrakodrapu zajíždět z Malesic až do Města Touškova. „Obec chtěla vyzkoušet, zda bude o tento noční spoj mezi jejími obyvateli zájem," vysvětlil rozšíření linky Kohout.

Přibudou i osvědčené ryze prázdninové spoje. V červenci a v srpnu opět vyjede autobus číslo 73, který pojede z Bor k borské přehradě. V provozu bude pouze o víkendech a svátcích, a to od desáté do šestnácté hodiny. Denně se o prázdninách na svoji trasu mezi zoologickou zahradou a náměstím Republiky vydá zoo vláček.

Změny v MHD

• Trolejbus č. 10 od 1. července do 30. srpna nejezdí.
• O víkendech a svátcích jezdí z Bor na borskou přehradu autobusová linka číslo 73.
• Z noci ze soboty na neděli začne noční linka N5 zajíždět z Malesic až do Města Touškova.