Od místních obyvatel se dozvěděl vpodstatě to samé. Jeden z nich mu ale prozradil jméno Miloše Bakuleho, který podle něho kola vypouští. „Nedalo mi to a šel jsem za ním. Když jsem se ho přímo zeptal, odpověděl mi: ,Kdybys nebyl lakomej a dal mi čtyřicet korun. Musíš si to dávat na moje parkoviště. To byl šok,“ dodal Frček.

Bakule obvinění z vypouštění pneumatik odmítá, ale jak řekl, vřele ho schvaluje. „Od loňského roku slouží nový a bezpečný vjezd k parkovišti zámku, ale někteří lidé stále parkují mimo vyhrazené prostory. Mezi ně se pasoval i pan Frček. Většina místních obyvatel žijících v této lokalitě, se brání svým způsobem, tedy občas i vypuštěním pneumatiky. Lidé už zkusili všechny možnosti, jak věc vyřešit – od domluv po stížnosti, a ani Policie nemá zájem parkování řešit,“ brání se Bakule.

Podle mluvčí jihoplzeňských policistů Pavly Soukupové policisté o případech ze Šťáhlavic vědí, ale mnoho s nimi dělat nemohou. „Za poslední dobu na policejní oddělení ve Starém Plzenci nikdo vypuštění pneumatik nenahlásil, ale v minulosti se s ním policisté několikrát setkali,“ řekla.

Parkování mimo parkoviště podle ní u Kozlu zakázené není. „Není tam žádná značka, takže pokud je silnice průjezdná a auta nestojí na soukromých pozemcích, jejich řidiči zákon nepřekračují,“ pokračovala Soukupová.

Každý, kdo ale na svém voze přijde k jakékoliv újmě, by se však na policisty obrátit měl. „Je sice pravda, že viník se hledá jen těžko, ale věc, jako jsou vypuštěné pneumatiky, můžeme kvalifikovat jako přestupek proti občanskému soužití. Záleží samozřejmě jen na lidech, jestli takovou událost nahlásí, ale vždy je lepší, když o ní policisté vědí,“ zakončila mluvčí.