Posádka si pohoršila z pátého místa kvůli technickým problémům ve čtvrté etapě.

Druhou a třetí etapu zvládl tým ve složení Martin Kolomý a bratři René a David Kiliánovi dojet velmi slušně, od prvních míst je dělilo jen několik desítek sekund. „Vylítli jsme mimo trať a trefili několik stromků. Měli jsme co dělat, aby to nebyla vážnější šlupka. Nakonec z toho byla jen malá ztráta," popsal druhou etapu pilot Martin Kolomý.

Ve středu odstartovala čtvrtá etapa, jež byla pro mnohé posádky smolná. Auta musela nejprve překonat pohoří And při přesunu z Argentiny do Chile. Hned na druhém kilometru muselo trio Kolomý – Kilián – Kilián opravovat vzduchotechniku. „Kámen nám urazil hadici od brzd, auto se nám skoro zastavilo a museli jsme opravovat. Nabrali jsme ztrátu asi 30 min a pak jsme museli všechny ty kamiony předjíždět zpátky," řekl po dojetí do bivaku navigátor René Kilián. Když už se to posádce podařilo, dojela do dun, kde měla další technické potíže. Celková ztráta je nyní téměř 45 minut na první místo, tým však neztrácí naději na slušné umístění.

Tatra Buggyra Racing tým dokončil středeční etapu jako patnáctý v pořadí, do čtvrteční etapy proto využil žolíka, díky němuž na trať vyjel hned po první desítce. Tím pádem bude muset předjíždět méně kamionů a může stáhnout náskok vedoucích posádek. Čtvrteční etapa měřila 832 kilometrů, z toho 458 měřený úsek.

„Čeká nás další dlouhá etapa. Tentokrát to bude zase v rychlejším tempu po kamenité cestě a dvakrát budeme šplhat do třech tisíc metrů nadmořské výšky. To jsou přesně ty etapy, které prověřují jak posádky, tak hlavně techniku," řekl před startem páté etapy starší z plzeňských bratrů, René Kilián. Na trať posádka vyrazila po půl sedmé večer našeho času, bohužel jí etapa nevyšla podle představ. Martin Kolomý se snažil dohnat ztrátu z předešlého dne, ale jízda na hraně se mu nevyplatila. Při jednom z mnoha předjížděcích manévrů položil Tatru na bok. „Byla to hrozná rána," řekl po dojezdu Kolomý. Dostat auto zpět na kola Tatra Buggyra Racing týmu pomohl Tomáš Vrátný, jehož chvíli před tím s Fat Boyem předjeli. Ještě chvíli však trvalo, než dali Kiliáni a Kolomý auto dohromady, takže do cíle dorazili až jako devatenáctí. Celkově se tým 3K posunul na desáté místo v celkovém pořadí.