„Manželka musí utírat parapet u okna denně, a to bydlíme ještě o kus dál,“ ukazuje obyvatel Slovan Miroslav Kumprecht. „Ten prach je hrozný,“ řekl Ladislav Pop, který tudy včera procházel s manželkou a kočárkem. „Nejhorší je to, když fouká vítr. To se tu skoro nedá dýchat,“ potrvrdila zdejší obyvatelka Adéla Kadlecová.

„Stavba kruhového objezdu by měla být dokončena do konce měsíce. Úklid průběžně zajišťují firmy, které zde staví, tedy Strobach a Berger,“ řekla provozně technická náměstkyně Monika Klimentová z krajského úřadu.

Stavbyvedoucí Martin Šlajner z fyrmy Strobach tvrdí, že silnici kropí dvakrát denně, a když svítí slunce, tak třikrát. „Včera se rozbila kropice, ale staveniště jsme kropili ručně. Myslím si, že kdyby řidiči, kteří tudy projíždějí, dodržovali maximální stanovenou rychlost 30 kilometrů za hodinu, tak by se tady rozhodně neprášilo v takové míře. Ale když je doprava vedena staveništěmt, tak zvedání prachu nelze zcela zabránit,“ řekl Šleiner. „Kropíme opravdu dvakrát denně a po týdnu se střídáme se Strobachem. Situace s prachem se už brzy vyřeší, až dokončíme kruhový objezd a Částkova se pro dopravu uzavře,“ řekl stavbyvedoucí Karek Červený z firmy Berger. Podle něj by mohl být kruhový objezd dokončen ještě dříve, než bylo v plánu (konec dubna). Potom bude Částkova ulice v úseku mezi Koterovskou a Slovanskou třídou uzavřena, aby se mohla dokončit její rekonstrukce.