Přijedou polský kytarový mág, brazilští cirkusáci, akrobati z Ghany…

Podle organizátorů to bude největší párty pouličních umělců (buskerů) v celé republice. Lidi, kteří mají tuto kulturu rádi, žádají o finanční podporu na serveru HitHit, kde je z cílových 75 tisíc korun momentálně vybráno 9680 korun.

Pouliční umění v Plzni podporuje řada známých nepouličních umělců. Zpěvačka Lenny, její kolega Voxel, Honza Rek z kapely Jelen, Kamil Halbich z Národního divadla… Ti všichni vystupují v klipu, který na podporu festivalu vznikl. K buskingu se v něm vyznávají. „Pro mě symbolizuje bezpodmínečnou lásku k muzice nebo ke kterémukoliv jinému umění," říká v klipu Lenny.

Organizátorům mluví z duše. „Chceme pomocí kvalitní a různorodé kultury, která jako univerzální jazyk dokáže lidi propojovat, oživit město Plzeň a vrátit do ulic a parků aktivní život. Věříme, že Pilsen Busking Fest je tím nejlepším prostředkem," potvrzují.

Jak je na HitHitu zvykem, za finanční příspěvky mohou lidé také vybírat odměny – od panáků na baru po vyhlídkový let. Přispět lze i koupí trička s logem Pilsen Busking Festu.