Vyhrazený prostor je pro ně například v parkovacím domě u Nového divadla, kde zabírá vozový park magistrátu asi dvacet stání. Sedmadvacet míst má magistrát vyhrazen na služebním parkovišti před radnicí, kde ale nemá stát nikdo ze zaměstnanců magistrátu včetně politiků. „Parkoviště je určeno návštěvám radnice," potvrdil ředitel Úřadu správních agend Petr Triner.

Devět míst má magistrát pro klienty úřadu před Měšťanskou besedou, stejný počet jich je u technického úřadu ve Škroupově ulici. Magistrátní auta tu parkují ve vnitroblocích městských domů. Třeba vnitroblok domů ve Škroupově a Jagellonské ulici, kde jsou kanceláře magistrátu, je pro auta úředníků vyhrazeno zhruba 30 míst.

Vnitroblok na Palackého náměstí 6 počítá s parkováním pěti magistrátních aut, do vnitrobloku mezi radnicí a Veleslavínovou ulicí se vejde asi 16 parkovacích míst. Právě tady mají stát lidé z radnice náhradou za náměstí. Magistrát má podle Trinera 31 vozidel, z toho je jedno nákladní Avie a tři dodávky. Zbytek jsou osobní vozy zn. Škoda. „Nákladní automobil slouží pro potřeby přepravy v základních a mateřských školách, dodávky pro provoz úřadů," uvedl Triner s tím, že parkují v garážích a plochách v objektech města.

Vedení města, tedy primátor, náměstci a radní mají k dispozici sedm aut. Exprimátor Martin Baxa (ODS) používá jako náměstek dál stejnou Škodu Superb, kterou měl s řidičem k dispozici jako primátor.

„Střídám se o něj s technickým náměstkem," řekl Deníku Baxa. Primátor Martin Zrzavecký (ČSSD) používá rovněž Škodu Superb s řidičem. „Jedná se o vůz z roku 2007," doplnil Triner. Třetí superb s řidičem je rovněž určen náměstkům primátora.

Kromě těchto aut využívá vedení města, tedy členové městské rady a uvolnění členové zastupitelstva Plzně ještě další čtyři vozidla. „Dva z nich jsou rovněž superby, jedno je Škoda Octavia a pak Škoda Rapid," dodal Triner.
Plzeňští primátoři využívali v minulosti švédská volva, což na radnici zavedl po roce 1989 primátor Zdeněk Mraček. Ten měl k dispozici starou Tatru 613 a žigulíka.

„Tatra netopila, jezdili jsme většinou v žigulíku. Když jsem pak ve funkci končil, nechtěl jsem, aby můj nástupce musel jako první věc v úřadě kupovat nové auto a vystavovat se na začátku svého působení kritice. Tak jsem zařídil koupi nového vozu sám," řekl už dříve Deníku Zdeněk Mraček s tím, že volvo vybral jako solidní a konzervativní vůz.

Tato značka pak provázela primátory téměř dvacet let. Tradici pak zrušil až primátor Baxa.

Vozový park magistrátu 
Čítá 31 automobilů, z toho je jedna Avie, tři dodávková auta 27 osobních vozidel zn. Škoda. Vedení města má k dispozici sedm aut, většinou jde o Škodu Superb. Primátor Martin Zrzavecký (ČSSD) má přidělen suberb vyrobený v roce 2007.