„Za necelé dvě hodinky jsme zastavili třiadvacet motoristů. Všechny dechové zkoušky byly negativní,“ upřesnila výsledky akce mluvčí jihoplzeňských policistů Pavla Soukupová. „Za celou dobu byla udělena pouze jedna pokuta, a to jedné ženě, která neměla při jízdě rozsvícená světla a neměla u sebe ani doklady od vozidla,“ doplnila.

Cílem včerejších kontrol bylo upozornit občany, že alkohol za volant nepatří. „Preventivní akce provádíme pravidelně, pokaždé se zaměřujeme na konkrétní problém. Ať už je to zmíněný alkohol či překračování rychlosti v obci,“ doplnila Soukupová.

„Jé, to je od vás milé,“ usmál se jeden z kontrolovaných řidičů, když ho policejní mluvčí za negativní dechovou zkoušku odměnila energetickým nápojem. „Ještě jsem to sice nikdy nepil, dávám si raději kávu. Tak to alespoň vyzkouším. Děkuji vám,“ dodal spokojeně.

V preventivních kontrolách budou policisté v našem regionu i nadále pokračovat. „Kdy a na jakém místě policejní hlídky budou a na co se budeme zaměřovat, nechceme ale z taktických důvodů předem říkat,“ uzavřela mluvčí.