V Plzeňském kraji už čtvrtý týden po sobě zdražily pohonné hmoty. Průměrná cena benzinu je třetí nejvyšší mezi 14 kraji ČR po Praze a Vysočině, nafta je druhá nejdražší po Praze. Průměrná cena Naturalu 95 v plzeňském regionu byla ve středu 29,96 koruny za litr a za týden vzrostla o 21 haléřů. Nafta zdražila o 29 haléřů na průměrných 28,94 Kč/l. Vyplývá to s dnešních údajů společnosti CCS, která ceny na čerpacích stanicích dlouhodobě sleduje.

Ceny pohonných hmot v Česku pokračují v růstu. Natural 95 proti minulé středě zdražil o 19 haléřů na průměrných 29,65 Kč/l. Nafta je dražší o 29 haléřů, litr se prodává průměrně za 28,41 Kč. Pohonné hmoty řadu týdnů stagnovaly, poprvé zdražily před dvěma týdny, když se cena severomořské ropy Brent poprvé po měsíci a půl dostala nad 50 dolarů za barel. Zdražování ropy vyvolala dohoda Organizace zemí vyvážejících ropu o omezení těžby.

V Plzeňském kraji v porovnáním s minulým týdnem zdražil benzin v pěti ze sedmi okresů, zlevnil jen na Klatovsku a na Rokycansku. Cena nafty se zvýšila ve všech okresech.

Dlouhodobě nejvyšší ceny pohonných hmot nejen v kraji, ale i v ČR, zůstávají na Tachovsku. Za litr Naturalu 95 tam řidiči zaplatí v průměru 31,48 koruny, o 45 haléřů více než před týdnem, cena nafty se za týden zvýšila o 39 haléřů na 31,07 Kč/l.

U nafty jsou mezi okresy Plzeňského kraje největší cenové rozdíly. Na Tachovsku za litr zaplatí řidiči v průměru o 3,23 koruny více než v nejlevnějším okrese Plzeň-sever, kde byla ve středu průměrná cena za litr 27,84 Kč a za týden zdražila o 11 haléřů. Nejlevnější natural je aktuálně také na severu Plzeňska, kde je jeho průměrná cena 29,26 Kč/l a oproti minulé středě vzrostla o 19 haléřů.

Nakupovat benzin v sousedním Německu je pro české řidiče stále nevýhodné, i když tam ceny pohonných hmot stagnovaly. Litr benzinu stojí téměř 36,20 koruny, nafta přes 31 korun za litr a je zhruba na úrovni Tachovska, nejdražšího okresu v ČR.