VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pohlreich je kuchařem z nouze. Chtěl být sportovcem

Plzeň – Patří k nejvýraznějším osobnostem české gastronomie a v pořadu Ano, šéfe! už potrápil osazenstvo nejedné restaurace. Řeč je o kuchaři Zdeňku Pohlreichovi, který své kulinářské umění předvede poslední květnový víkend na plzeňském Apetit festivalu.

16.5.2011
SDÍLEJ:

Zdeněk Pohlreich.Foto: DENÍK/Jan Jelínek

Na co se mohou návštěvníci v Plzni těšit?

Cením si pozvání do Plzně a doufám, že moje vystoupení na festivalu ocení i Plzeňáci. Rád bych pro návštěvníky festivalu připravil pěknou show, která pobaví i trochu poučí, protože to, že se lidi naučí vařit jinak a chutně, naší kuchařské kultuře jen prospěje. A doufám, že připravím jídlo, které bude mít hlavu a patu.

Co vás přivedlo k tomu stát se kuchařem?

Byla to z nouze ctnost. Nevzali mě nikam jinam, tak jsem skončil v kuchyni. A nelituji. Pokud bych nebyl kuchařem, chtěl bych být profesionálním sportovcem nebo televizní hvězdou…Takže jsem stejně zabil dvě mouchy jednou ranou.

Na čem si nejvíc pochutnáte? Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo?

Mám rád středozemní kuchyni, ryby, salát, pasta (těstoviny).

Jak hodnotíte českou kuchyni?

Bojím se, že pojmenovat, co je česká kuchyně, je větší problém, než by se mohlo zdát. Mám zkušenosti s přípravou jídel z takřka celého světa, a tak si troufám tvrdit, že naše kuchyně je zastaralá, podprůměrná a bez nápadu. Ale to spíše platí všeobecně o jídle v Čechách než o tradiční kuchyni.

Bez čeho se v kuchyni neobejdete?

Základem všeho jsou kvalitní suroviny. Takže se neobejdu bez dobře zásobené spíže.

Na co ve své dosavadní kariéře nejraději vzpomínáte?

Fakt rád vzpomínám na dobu mého šéfování v hotelu Alcron nebo ve Ville Voyta. Samozřejmě všechno teď přehlušuje moje současné podnikání, kdy jsem si splnil sen z dětství. To, že jsem kuchař, a přesto lidi mají pocit, že jsem televizní hvězda, je pro mě obrovská radost a jsem za to vděčný.

Autor: Ladislav Vaindl

16.5.2011
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Trenér Pavel Vrba.

Výsledek je pozitivní, ale čeká nás velmi těžké utkání, varuje Vrba

Výčepní Miroslav Štych z restaurace U Mansfeldů.

V soutěži o nejlepšího výčepního zvítězil Miroslav Štych z Plzně

Odveta Indiánům vyšla. Dvěma góly k výhře přispěl Indrák

Chomutov, Plzeň – Odveta za úterní porážku v Plzni hokejové Škodovce na ledě Pirátů vyšla.

Centrum Hájek nabídne ubytování pro klienty

Šťáhlavy - Rodiče, kteří přijedou se svým postiženým dítětem na rehabilitační pobyt do Centra Hájek nedaleko Šťáhlav, zatím nemohli v prostorách bydlet.

Ženu týral tak, že chtěla skočit pod vlak

Klatovsko – Cítila se jako kus hadru. Přála si, aby se druhý den ráno už neprobudila a vážně přemýšlela o sebevraždě skokem pod vlak. Až do takového stavu dohnal svoji o 18 let mladší partnerku 63letý invalidní důchodce z Klatovska.

Bakoš: Larnace chceme vnutit náš styl hry

Plzeň – Při absenci potrestaného Michaela Krmenčíka to může být Marek Bakoš, koho trenér Pavel Vrba pošle ve čtvrtečním play-off Evropské ligy proti Larnace do útoku.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení