Naměřené hodnoty se v nížinách na Plzeňsku nejčastěji pohybovaly mezi -16 a -19 stupni. Vůbec nejchladněji bylo i tentokrát na Šumavě, v Rokytské slati u Modravy bylo v pátek ráno meteorologové naměřili - 35,3 stupňů.

Teplotní rekordy ovšem padaly i v nížinách. Největší zima byla v Konstantinových Lázních na Tachovsku, kde teploměry ráno ukázaly -19,2 stupně a byl zde překonán teplotní rekord z roku 1981, kdy se naměřilo -18,4 stupňů. 

Mrazivé ráno ale zažila také Plzeň, teplotní rekord padl na Bolevci. "V pátek ráno jsme zde naměřili -16 stupňů. Dosavadní rekord z let 1981 a 1987 byl -12,5 stupňů, což je celkem výrazný rozdíl," sdělil Deníku v pátek ráno Jan Sulan z plzeňské pobočky Českého hydrometeorlogického ústavu. Teplotní rekord padl například také v Nepomuku, kde bylo -17 stupňů.

Mrazy budou na Plzeňsku úřadovat i během pátečního dne, od sobotního rána se ale očekává výrazné oteplení. "Během noci na sobotu ještě teploty klesnou pod -10 stupňů, poté už ale bude následovat oteplení," řekl Sulna. Během soboty bude i v nížinách sněžit, poté již ale mrazí skončí a teploty se i během noci vyšplhají nad nulu.