VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Plzeňská restaurace El Cid boduje v celorepublikových žebříčcích

Plzeň – Španělská restaurace El Cid v Křižíkových sadech slaví tento měsíc již sedmý rok svého působení na plzeňském gastronomickém trhu.

6.11.2010
SDÍLEJ:

Natálka připravuje a ochutnává mouku na knedlíky k nedělnímu oběduFoto: Lenka Brejchová

Do El Cid se dá zajít na slavnostní oběd či večeři, na výborné polední nabídky za přijatelné ceny nebo večer do jeho barové části, kde se potkáte především se studenty, kteří tam popíjejí koktejly, dobrá vína a k tomu podle španělské tradice ochutnávají rozmanitá drobná jídla a chuťovky, takzvané tapasy.

„Naše restaurace se tento rok umístila na 1. místě v celých západních Čechách v jednom z nejprestižnějších žebříčků pro milovníky dobrého jídla a pití – Maurerova žebříčku grand restaurantů v Čechách,“ říká šéfkuchař restaurace Miroslav Brouček. „V rámci celé České republiky jsme získali 35. místo a náš bar se loni umístil mezi pěti nejlepšími z celé republiky. Kolega Martin Vogeltanz se stal barmanem roku a letos jede reprezentovat Českou republiku do Singapuru. Je to pro nás především velká výzva, abychom kvalitu našich služeb nejen udrželi, ale i ji dále posouvali, ostatně přijďte se přesvědčit sami a uvidíte, že nabídka našich specialit vaše chuťové buňky rozhodně potěší,“ zve hosty Brouček.

Tip šéfkuchaře – Španělské slávky na bílém víně

„Pokud chcete tip na velmi dobrý víkendový oběd, určitě bych sáhl někam mezi nejoblíbenější pokrmy našich hostů, konkrétně pro recept nazvaný Španělské slávky na bílém víně El Cid,“ říká o dnešním receptu šéfkuchař Miroslav Brouček. „Tato středomořská specialita se v restauraci El Cid podává již několik let, ale přesto pro zákazníky neztratila nic ze svého kouzla,“ dodává.

Co potřebujeme

2 kg čerstvých slávek
3 ks šalotky nasekané najemno
5 stroužků česneku
3 lžíce olivového oleje
petrželku
2 dl bílého kvalitního vína
1 dl smetany
Rozpis je určen pro čtyři osoby

Na olivovém oleji si nejprve orestujeme nasekanou šalotku a česnek, přidáme slávky a vše podlijeme bílým vínem. Přikryjeme pokličkou a asi tři minuty podusíme. Nezapomeňte na to, že ty, které se dušením neotevřou, je lepší odstranit. Nakonec přidáme najemno nasekanou petrželku a vše zjemníme smetanou. „U nás v restauraci se takto připravené slávky podávají ve velké míse a doporučenou přílohou je francouzská bageta. Ta se namáčí do chutné šťávy z bílého vína a smetany, která se při servírování podává spolu s mušlemi.

6.11.2010
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Bartoloměj dnes rozezní zvony pro Barcelonu

Miroslav Valina

Plzeň očima Miroslava Valiny

Kvalita vody na Plzeňsku je stále dobrá

Plzeňsko – Krajská hygienická stanice včera zveřejnila výsledky pondělního měření kvality vody v koupacích zařízeních.

Univerzitní stěhování pokračuje

Plzeň - Stát přichystal vysokým školám skoro 14 miliard korun na rekonstrukce či modernizace budov.

Střela z trestňáku mi nevyšla na sto procent, říká Bakoš

Plzeň - Nastoupil a rozhodl. Útočník plzeňské Viktorie Marek Bakoš dvěma góly zařídil vítězství 3:1 ve čtvrtečním úvodním utkání play-off Evropské ligy proti kyperské Larnace. 

Výsledek je pozitivní, ale čeká nás velmi těžké utkání, varuje Vrba

Plzeň - Plzeňští fotbalisté vybojovali v úvodním utkání závěrečného předkola Evropské ligy nad Larnakou nadějné vítězství 3:1, ve hře se však objevily nedostatky. 

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení