Lukáš Krásný je šéfem produkční agentury Nashledanou a frontmanem známé plzeňské skupiny Semtex, která o sobě neskromně hlásá, že je nejlepší kapelou na světě. Muzikant, který neustále srší vtipem, má Plzeň ve svém srdci a hrdě se 
k ní hlásí.

Kam chodím na kávu

Kávu mám rád, ale vyložený degustátor a odborník na ni nejsem. Pití kávy mám spojené s určitým prožitkem. Vzpomínám, jak jsme kdysi chodili s kamarády z kapely Jirkou Šneberkem a Michalem Šindelářem do jednoho, vlastně toho nejslavnějšího plzeňského strip baru a všem jsme tvrdili, že jdeme na opracdu výjimečně skvělou kávu. Byl to samozřejmě nesmysl a kafe bylo hnusné. Další rituál pití kávy mám spjatý s mariášnickou partou z hospody U závozníka, dnes U Kohoutů. Při mariáši se totiž pije zásadně brazilská káva – turek do skla s velkým rumem. Jde vlastně o trestný nápoj, který všem kupuje provinilec jako omluvu za chybu. Skvělou kávu dnes jinak dostanete na každém rohu. Já miluji takové ty náprstky bez mléka a cukru, které do sebe prostě jen kopnu.

Kde jsem rád a kam bych pozval přátele

Ilustrační fotoMísta, která mám v Plzni nejraději, jsou spojena 
s hudbou a účinkováním naší kapely Semtex. Samozřejmě je to náměstí Republiky, které jsme několikrát dokázali naplnit v průběhu dnes již neexistujících festivalů Na ulici. Mám rád také Hifi klub, nádvoří pivovaru, ale i různé další kluby. Přátele i fanoušky bych rád pozval na koncert Semtexu, který se uskuteční 25. června na náměstí Republiky, kde vystoupíme v rámci Gambrinus dne. Pro tuto speciální příležitost jsme natočili i klip jako pozvánku a nazpívali hymnu, kterou zhudebnil kolega Michal Röhrich. Píseň je skvělá, akce vypadá velmi dobře a Semtex je natěšený, což je ideální kombinace pro setkání.

Koho z Plzeňanů z historie bych rád potkal

Zajímal by mě poslední vrchní právní rada města Mattas, protože to byl pradědeček, ale současně 
i velký muzikant, tuším že předsedal pěveckému sboru Smetana. Hodně zajímavé by jistě bylo setkání i se Spejblem a Hurvínkem. Rád bych potkal i kolegu skladatele Bedřicha Smetanu, který se v Plzni sice nenarodil, ale studoval tu. Potřeboval bych s ním probrat, kde se odehrává Prodanka, jestli je to náves v Křimicích, Plešnicích nebo v Bolevci.

Místo, které by se dalo vylepšit

Ilustrační fotoPlzeň je úžasné město, které se neustále vyvíjí a zdokonaluje. S výjimkou placu po domu kultury na Americké si ale nemyslím, že by tu bylo nějaké vyloženě zanedbané místo. Jasně, existují různé vize, které by se realizovat daly. Kdysi jsem chtěl umístit hausbót pod Dům hrůzy nebo připravit nějaké akce na Košuteckém jezírku. Skvělý nápad měl můj učitel ze střední školy, dnes již bohužel zesnulý Jaroslav Řezáč. Chtěl udělat plaveckou stezku po celosvětově unikátní kaskádě boleveckých rybníků. Na jedné straně vlezete do vody a na druhé vylezete. To celé devětkrát za sebou.

Kde chci být sám

Snad jenom v práci. Mám celkem úzké spektrum vnímání a jako většina chlapů se dokáži pořádně soustředit jen na jednu věc. Na ryby nechodím, nešoulám se a focení o samotě mě také nebere.