Do Plzně přišla s manželem v roce 1995. Nejdříve zde působila jako kantorka. Během mateřské dovolené si ještě dodělala zaměření na speciální pedagogiku. Spoluzaložila mateřské centrum Jablíčko. V roce 2006 nastoupila do Diakonie Západ, kde se loni stala ředitelkou.

Kde chci být sama

Když potřebuji, dokážu být sama kdekoliv. Ráda si sednu sama v kavárně, ráda se jdu projít kolem Radbuzy. Ráda chodím s naší tříletou fenkou Kessie do Hradiště. Letos poprvé jsem byla s partou milých lidí v horách v tichu v Dešenicích na Šumavě. Zastavení se a ztišení uprostřed běžného a uchvátaného každodenního života je pro mne důležité a opravdu ho doporučuji všem.

Místo, které by se dalo vylepšit

Když jsem se před skoro dvaadvaceti lety do Plzně přistěhovala, zdála se mi šedá, nudná a smutná. Chyběla mi tu rodina, přátelé. Dnes vidím Plzeň barevnou a plnou zábavy. Moje děti jsou tu doma a spolu s nimi i já. I když jsou místa, která potřebují opravit, ulice se zkrášlují, domy získávají nové fasády. Jsem zvědavá, jaká asi bude Plzeň za dalších dvacet let?

Kam chodím na kávu

Pro mne asi není tolik důležité kam, ale s kým. Ráda se nechám pozvat do nových kaváren, které vznikají v cent-ru Plzně. Mám ale ráda i malou a tichou kavárnu Your Time Café na Mikulášském náměstí, kde bydlím. Ale opravdu nejčastěji? Samozřejmě Café Restaurant Kačaba v Prokopově ulici. Nejen proto, že ji zřizuje naše dceřiná společnost Diakonie Západ Možnosti tu jsou, ale hlavně proto, že je tam milo, útulno a fajn personál.

Kde jsem ráda a kam bych pozvala přátele

Ráda jsem tam, kde mi je dobře. Doma, v práci, v kavárnách, hospůdkách, na ulicích, v přírodě. Záleží na náladě a počasí. Nicméně své přátele a nejen je bych ráda pozvala na poslední koncert sezóny sboru Touch of Gospel, ve kterém zpívám. Bude se konat v pondělí 26. června od 19 hodin v atriu Nového divadla v Plzni.

Koho z Plzeňanů z historie bych ráda potkala

Ráda bych se setkala a zasmála s Miroslavem Horníčkem, užila si s dětmi vystoupení Spejbla a Hurvínka.