Na Slovanech se už zaváží zboží , napnuly se sítě a dokončuje se lajnování. „Jde opravdu o finální věci, maličkosti, abychom v pondělí beachvolejbalovou sezónu mohli rozjet,“ říká manažér Městské haly Marek Kozel. Podle Kozla v beachvolejbalovém areálu na Slovanech nedošlo k výrazným změnám.

V areálu Rapidu Plzeň na Lopatárně budou pro sportovce připraveny čtyři beachvolejbalové kurty s možností připravit hřiště pro plážový fotbal. „Na kurty už zavážíme poslední vrstvy písku, doděláváme osvětlení. Během 9 dnů bychom chtěli zcela nový areál otevřít,“ plánuje člen výboru Jan Jílek, který má dokončení arény na beachové sporty na starosti.

Podle Jílka má na Doubravce vyrůst nejlepší sportoviště tohoto druhu v Plzeňském kraji. „Areál je koncipován tak, aby se tady mohly hrát volejbalová a fotbalová klání na mezinárodní úrovni. Máme zajištěno kvalitní osvětlení a jsou tady i potřebné volné zóny,“ vysvětluje Jílek.

Na Lopatárně může veřejnost hrát i v noci, klub ale při budování areálu nezapomněl ani na malé děti. „Pro ně jsme připravili speciální dětské hřiště o rozměrech 9 krát 15 metrů,“ dodal Jílek.