Plasský sraz se od těch ostatních výrazně liší. „Akci zaměřujeme pouze na styling a krásu a auta. Nezáleží tu na tom, kdo má jaký motor nebo komu jede auto rychleji,“ uvedl jeden z organizátorů František Flachs z plzeňského klubu BraveTuning.

Bezpečnostní opatření proto nemusela být taková jako na akcích, kde je na programu i sprint. „Samozřejmě, že máme zajištěnou lékařskou pomoc a jsme pojištěni, ale musím podotknout, že za celou dobu, co pořádáme srazy, se tu žádná nehoda nestala. Návštěvníci si chválí takovou pohodovou, domáckou atmosféru,“ pronesl Flachs.

Pohodová atmosféra byla mezi návštěvníky opravdu na místě.

„Je to tady moc fajn,“ sdělil tuner Milan Paštyka z Doks u Kladna, který přijel ukázat svůj předělaný Peugeot 205. Před šesti lety jej prý koupil od nějakého důchodce za dvacet tisíc korun. „Kupoval jsem ho původně jako pracovní, ale pak se to nějak zvrtlo,“ zasmál se. Auto se stalo jeho koníčkem, do kterého investoval již zhruba dvě stě tisíc korun. „Vůz prošel celkem třemi hlavními stádii úprav,“ řekl Paštyka s tím, že další už ale neplánuje. „Posledním doplňkem je dětská autosedačka pro prcka, která přesně ladí s interiérem,“ do­dal.

Na plaském srazu byly nejvíce zastoupeny seaty, volkswageny a škody. Dle Flachse nelze říct, které auto je nejhezčí nebo které naopak za moc nestojí. „Všechna ta auta jsou unikáty,“ zdůraznil.

Po dvaadvacáté hodině byly vyhlášeny ceny a rozdány poháry. celá akce byla pak kromě hudby zakončena tradičním ohňostrojem.