Na levném parkovišti v Pobřežní ulici před kulturním domem Peklo budou moci naposledy zaparkovat v pátek 20. dubna. Pak se parkovací plocha zcela uzavře.

Naopak velmi populární parkoviště před obchodním domem Plaza, které k bezplatnému parkování využívá mnoho řidičů, bude do několika měsíců zpoplatněno.

„Parkoviště, které se nachází přímo před obchodním domem je zcela přeplněné. Zdarma by byla jen první hodina parkování pro zákazníky,“ plánuje ředitel obchodního centra Plaza Patrik Packun.

Řidiči směřující do centra tak po uzavírce parkování v Pobřežní ulici a po zpoplatnění parkování u Plazy mohou podle vedoucí provozu společnosti Parking Plzeň Tomáše Holubáře využít parkoviště v sadech Pětařicátníků nebo parkovací dům Rychtářka. Možnou alternativou je také odstavit své auto v parkovacím domě u Plazy. „Nemáme s tím žádný problém, kapacita našeho parkovacího domu nebývá plně využita,“ doplňuje Packun.

Parkoviště u Pekla s kapacitou šedesáti pěti míst se uzavírá kvůli stavbě nového plzeňského divadla.

„Do konce dubna odstraní město z místa závory a další parkovací prvky a od května pak bude sloužit jako zázemí pro stavbu nové budovy plzeňského divadla v Jízdecké ulici,“ vysvětluje Tomáš Holubář.

Parkoviště se mělo původně uzavřít na konci loňských letních prázdnin. Termín výběru zhotovitele stavby se však posunul na letošní jaro a proto nakonec ponechalo mesto plochu v provozu až do těchto dní.

Kateřina Kvasničková