VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Parkhotel nabízí hostům exkurzi do světa mezinárodních specialit

Plzeň – Doslova exkurzi do světa mezinárodních lahůdek nabízí pohled do menu plzeňského Parkhotelu. Tým zkušených kuchařů pod vedením šéfkuchaře františka Egera je připraven splnit hostům prakticky jakékoliv přání a to včetně těch, která nejsou v menu výslovně uvedena.

1.2.2011
SDÍLEJ:

ParkhotelFoto: Archiv

V nabídce restaurace tak nechybí například velice oblíbený uzený losos zapékaný ve špenátových listech s pečeným bramborem a bylinnou omáčkou, krůtí kapsa plněná parmskou šunkou v tomatové smetaně podávaná s mandlovými bramborovými noky nebo filetovaný zaječí hřbet s růžičkovou kapustou a brusinkami servírovaný s bramborovým koláčem, ale ani široký výběr zeleninových salátů, ředkrmů a dezertů. Na výběr mají hosté podniku i několik druhů bifteků z masného plemene Angus, v letních měsících pak mohou vychutnávat i speciality připravené na grilu přímo před jejich očima s výhledem do přírody.

V nápojovém lístku si pak každý může vybrat ze široké nabídky alkoholických a nealkoholických nápojů, a to včetně míchaných koktejlů, nabídku doplňuje široký výběr rozmanitých druhů vín prakticky z celého světa.

Tip šéfkuchaře – Závitek z roštěnce po selsku

Co potřebujeme

600g nízkého roštěnce
200g prorostlého vepřového masa (bůček nebo krkovice)
100g másla
200g cibule
500g kysaného zelí
sůl, papriku, kmín
1 stroužek utřeného čeneku
200ml kysané smetany
brambory

„Ať už patříte mezi milovníky vepřového či hovězího masa, závitkem z roštěnce z kysaným zelím po selsku rozhodně nepohrdnete ani vy, ani vaši hosté,“ říká šéfkuchař plzeňského Parkhotelu František Eger. Příprava tohoto jídla není nikterak složitá, přesto prý výsledek uspokojí i ty nejnáročnější strávníky.

Znízkého roštěnce nakrájíme šest asi centimetr silných plátků, nařízneme okraje, osolíme a posypeme paprikou. Vepřové maso nakrájíme nebo nasekáme na jemné kostičky, osolíme, okmínujeme a nasypeme na plátky roštěnce. Plátky pak zavineme jako kdybychom dělali klasické ptáčky, převážeme motouzem, na rozpáleném másle nebo sádle rychle opečeme a vyjmeme.

Ve výpeku opečeme do zlatova cibuli, zaprášíme paprikou, přidáme utřený česnek, kysané zelí i strochou šťávy. Závitky vložíme zpět do zelí a pod poklicí dusíme vtroubě do měkka. Nakonec odstraníme motouz, do zelí vmícháme zakysanou smetanu, a znovu krátce povaříme, aby se chuť spojila.

Jako ideální přílohu doporučuje šéfkuchař podávat vařené brambory. Na talíři servírujeme závitky položené do zelného lůžka.

Autor: Gerald Weschke

1.2.2011
SDÍLEJ:
Místo, kde vyroste nové parkoviště pro veřejnost

Další placené parkovací zóny jsou na dohled. Ještě letos

Bezdomovci Václavu Dražskému hrozí za znásilnění a další trestnou činnost až 10 let vězení.
4

Družku znásilňoval, pak ji oloupil

Nominace Indráka překvapila, o to víc se těší

Plzeň – Odveta v Chomutově hokejistům Škody Plzeň vyšla. Svižné přípravné utkání vyhráli 4:1 a dvěma góly k tomu přispěl útočník Miroslav Indrák.

Bouřka se silným větrem zaměstnala hasiče v celém kraji

Plzeňský kraj - Hasiči odstraňovali padlé stromy a větve na více než třiceti místech.

Vyhlídky na postup jsou příznivé, říká Daniel Kolář

Plzeň – Jeho gól z 36. minuty byl vítězný. Daniel Kolář poslal Viktorii do vedení 2:1 ve čtvrtečním utkání play-off Evropské ligy proti Larnace.

AUTOMIX.CZ

Vybíráme ojeté SUV do 300 tisíc. Jaké koupit? A jakým se radši vyhnout?

Sportovně užitková vozidla vládnou světu a to nejen mezi novými auty, ale jejich obliba výrazně roste i mezi ojetinami. Pojďme se tedy podívat na to, jaké možnosti máte, když si chcete pořídit ojeté SUV s relativně omezeným rozpočtem. Probereme si SUV do 300 tisíc a koukneme na pět kusů, které za to stojí. A také na pět, jimž byste se měli vyhnout.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení