V souhrnné spokojenosti meziročně hodnota mírně klesla o pět desetin na 84,3 procenta. Nemocní hodnotili hůře také zdravotní sestry, z loňských 85,9 procenta číslo kleslo na 84 procent. O desetinu lépe tentokrát dopadli lékaři, když se vyhoupli na 83,5 procenta.

„Plzeňská fakultní nemocnice patří mezi nejlepší v České republice. Dlouhodobě se jí daří držet nad hladinou 85 procent,“ zdůraznil Tomáš Raiter, jenž dotazník zpracoval. Výsledky za jednotlivá oddělení byly vyrovnané. „Děláme šetření na různých místech. Dost často se stává, že některá pracoviště jsou výborná, zatímco jiná je těžko dohánějí. V případě Plzně tomu tak ale není,“ dodal.

Šetření poukázala také na slabiny, jež zdravotnické zařízení má. Lidé si nejvíce stěžovali na oblast tělesného pohodlí. „Jedná se konkrétně o položky čistota pokojů, toalet a sprch a také teplota na pokoji. Právě na ně se zaměříme,“ řekla tisková mluvčí FN Plzeň Gabriela Levorová. Průzkum se zde provádí přes deset let. Nemocnice opakovaně získala nejvyšší stupeň kvality zdravotních služeb.

Kardinál beran v USA
Kardinála Berana připomene deska na katedrále v Plzni