Nyní spodní část stanice linky číslo čtyři lemuje pouze bezpečnostní páska a značení.

„Docela mám strach, a proto raději stojím tam, kde je zábradlí," řekl Lukáš Wišniowski, který ve stanici Dobrovského často nastupuje.

Poté, co se včera ráno Deník zajímal o opravu tramvajové stanice, zahájila dopoledne na zastávce Správa veřejného statku města Plzně (SVSMP) přípravné práce pro montáž zábradlí. „Podle posledních informací bude zábradlí a přístřešek dodán do 18. února. Termín objednávky je do 28. února," informoval Jan Setikovský ze SVSMP.

Oprava se podle něj protahuje kvůli odlišnému typu původní a v současnosti vyráběné konstrukci, což vedlo k úpravě výrobní dokumentace. Brzdí ji také ochrana výrobku průmyslovým vzorem. „Je tak nutné objednat jej pouze u původního výrobce. Standardní doba dodání trvá pět týdnů a lhůtu prodlužuje fakt, že se dopravní nehoda stala v období vánočních svátků," vysvětlil Setikovský.

Rekonstrukce zastávky vyjde přibližně na 190 tisíc korun bez daně. Suma zahrnuje náklady na zabezpečení místa, odstranění proraženého zábradlí, dodání a montáž části přístřešku a nového zábradlí, přípravu pro montáž a povrchovou úpravu. „Náklady na opravu uhradí pojišťovna," dodal Setikovský.

Díky zábradlí neskončila dopravní nehoda tragédii. Dvě ženy, které 20. prosince loňského roku před pátou hodinou ranní čekaly na tramvaj, poranily střepy přístřešku a utrpěly šok. Řidič nadýchal 1,75 promile.