Tragédie zasáhla celé Dobřany. Od víkendu se ve městě úmrtí pětatřicetiletého kamaráda rozebírá.

„Lidé říkali, že jde o něho. Na sobotním Radbuza Festu se hrála píseň pro Pepu," říká Sobotka, který je v současnosti místostarostou Dobřan. „Pro rodinu to musí být těžké," dodává.

Sobotka si Josefa N. vybavuje z kroužku mladých hasičů. „Kroužek jsem měl na starosti. Tehdy mně bylo kolem šestnácti let a Josefovi asi devět roků," vzpomíná Sobotka. V posledních letech o něm neslyšel. Podle informací Deníku se z města odstěhoval a založil rodinu.

Také další dvě oběti neštěstí pocházejí ze západních Čech Luděk B. a Jiří P.

„Ano, mohu potvrdit, že jeden z nich pochází od nás, ale údajně už delší dobu žil v Plzni," uvedl starosta Žlutic Václav Slavík.

Dělníci pracovali pro plzeňskou firmu Bögl a Krýsl, která byla subdodavatelem stavby mostu. Firma vydala prohlášení, z něhož vyplývá, že se nezříká morální odpovědnosti za neštěstí, ale vinu odmítá. Podle mluvčí firmy Kateřiny Plechaté proto zatím nechystá odškodnění pozůstalých. „Až bude prokázán viník tragédie. Příčiny pádu mostu vyšetřují policisté," uvádí Plechatá s tím, že odmítá spekulovat o způsobu možné pomoci rodinám.

Pomoc rodině Josefa N. nevyloučil starosta Dobřan Marek Sýkora. „Sejdu se se zástupci firmy, aby mi potvrdili, že se skutečně jedná o člověka z Dobřan. O případném odškodnění pak rozhodneme na zasedání rady," říká Sýkora.