„Na nejbližším jednání to podle mě neprojednáme," uvedla Dvořáková, podle níž komise žádala fakultu o doplnění materiálu. To sice fakulta udělala velmi brzy, projednávání žádosti však bylo dočasně přerušeno. „Nyní teprve půjde žádost na posuzování oponentům, jimž se musí nechat určitý čas, a pak to musí projednat pracovní skupina a pak akreditační komise. Nikde se nic nezdržuje," popsala proces předsedkyně.

I v případě dubnového projednání je podle děkana fakulty Jana Paulyho reálné stihnout vypsat přijímací řízení pro nadcházející akademický rok. Fakulta dle jeho slov funguje standardně a bez problémů. „V personálním zabezpečení nemá problémy. Pracovníci neodcházejí, stejně jako studenti," uvedl. Podle Paulyho se fakultě daří i ve vědecké činnosti.

Pokud by fakulta novou akreditaci na pětiletý magisterský obor právo nedostala, požádala by zřejmě podle Dvořákové o akreditaci na dostudování současných studentů. „To by měla podat univerzita, protože i současnou akreditaci , kterou práva nyní mají, dostala ZČU," uvedla Dvořáková. Fakulta o akreditaci požádala 3. prosince. Do konce letošního října ji zatím má univerzita, prodloužení na rok jí schválilo ministerstvo školství.