„Samozřejmě, že přijelo více lidí, než když bylo v červnu ošklivě, ale oproti předchozím rokům je to víceméně stejné,“ řekl Ladislav Šlechta z kempu Ina v Plzni–Liticích. Naplněnost kempu se podle něho pohybuje kolem poloviny. Klienty tvoří především Holanďani, Němci a Belgičani. Občas se prý objeví i nějací Češi.

Úbytek hostů zaznamenali v kempu Ostende. „Není to zase až tak výrazné, ale znát to je. V Německu začnou v srpnu prázdniny, tak se to snad zlepší,“ říká provozovatel kempu Antonín Hegner s tím, že největší návštěvy bývají poslední týden v červenci a první týden v srpnu. „Zatím ještě nepřijeli někteří stálí zákazníci. Doufám, že za měsíc bude jiná situace,“ doplnil Hegner.

Kempy na Hracholuskách si zatím na nedostatek hostů nestěžují. „Lidí je tu dost. Mají to objednáno dopředu, takže nehraje roli ani fakt, že už je tu zelená voda,“ uvedl Miloslav Elgr z kempu U lišáka v Pňovanech na Radosti. Mezi hlavní klienty kempu podle něj patří Němci, Rusové a samozřejmě Češi.

„Máme tu plno,“ konstatuje Radka Záluská z kempu Oáza Radost. Prý je to v tomhle období běžné. „Našimi hosty jsou především české rodiny s dětmi,“ doplňuje Záluská.