A jaký byste navrhli interiér plaveckému bazénu na Slovanech vy?

Máte rozhodně příležitost. Městský bazén na Slovanech, dnes se zašedlými stěnami, se totiž chystá na malování. A promluvit k budoucí podobě stěn o ploše cca 900 čtverečních metrů mohou jeho návštěvníci prostřednictvím společné soutěže bazénu a Deníku.

„Za posledních 30 let nebyl bazén nikdy vymalován jinak než bíle. Ale my nechceme, aby vypadal jako špitál, chceme ho barevný a s nápadem," říká ředitel bazénu Tomáš Kotora.

Občanské sdružení Plavecký klub Slavia VŠ, které bazén provozuje, získalo na jeho výmalbu a nové grafické řešení dotaci od ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Změnit se má hlavní vchod s vestibulem, vchody k dámským i pánským šatnám. Pozadu nezůstane ani prostor před saunou i okolí dětského bazénu.

Bazén v příštím týdnu vyvěsí na své webové stránky www.bazenslovany.cz (sekce aktuality) podrobnější informace včetně náhledu prostor, které se mají proměnit. Ti, co si troufnou, mohou pak zasílat na e-mail Plzeňského deníku redakce.plzen@denik.cz nebo poštou na adresu Plzeňský deník, Kovářská 4, 3011 00 Plzeň svoje grafické návrhy, a to do 7. srpna.

Návrhy posoudí tříčlenná porota složená ze zástupců Deníku, bazénu Slovany a města, jemuž areál patří. Odměněni budou tři nejlepší, a to jak roční permanentkou do bazénu, tak finančně.
Za první místo dostane autor odměnu pět tisíc korun, za druhé tři tisíce korun a za třetí dva tisíce korun.

Porota vybere pět nejlepších a nejrealizovatelnějších návrhů a čtenáři Deníku hlasováním návrhy ohodnotí. Konečný verdikt bude na rozhodnutí komise. ⋌(dav)