Právě on a starosta Slovan Lumír Aschenbrenner (ODS) nahradí zastupitele Jiřího Uhlíka a Vladimíra Tichého, kteří vystoupili z ODS a svých postů na městě se vzdali.

„Mandát zastupitele přijmu," potvrdil v úterý Deníku Winkelhöfer a totéž prohlásil i Aschenbrenner.

Jiří Winkelhöfer přeskočil náhradníka Ivana Haška (ODS), který byl na kandidátce prvním náhradníkem. Jenže se ukázalo, že Hašek ztratil v průběhu volebního období v Plzni trvalé bydliště, což je podmínkou. Musel tak místo přenechat dalšímu občanskému demokratovi v pořadí na volební kandidátce.

Jiří Winkelhöfer je zastupitelem a radním i na lochotínském obvodě. Uvedl, že se živí podnikáním ve školství. Společně s manželkou bývalého vlivného člena ODS Petra Štrunce Simonou Štruncovou a Janem Přecechtělem vlastní Winkelhöfer soukromou vyšší odbornou školu, kterou jim prodala rektorka Západočeské univerzity v Plzni Ilona Mauritzová.

Zastupitelem města zůstává i nadále Petr Rund (ODS). Poté, co ho zastupitelé odvolali 30. ledna z funkce technického náměstka primátora, skončil jako radní města. Na jeho místo bude zvolen náhradník a ODS jej musí vybrat ve skupině svých městských zastupitelů.

„Zatím jsme o této nominaci nejednali, rozhodne až zastupitelský klub před řádným zastupitelstvem 13. března," uvedl primátor Martin Baxa (ODS).

O jméně se zatím spekuluje. Lumír Aschenbrenner řekl, že on by funkci radního města a technického náměstka nevzal. Mluví se o Davidu Šloufovi nebo Pavlu Šindelářovi.