Zpoplatnění ucelí oblast placeného parkování v této městské čtvrti vymezené ulicemi Koterovská, Sladkovského, Mikulášská. Stávající zóna placeného parkování zahrnuje i parkoviště pod mostem Milénia u Mikulášské ulice a ulici U Ježíška vyhrazenou pro držitele parkovacích karet. Za hodinu parkování tam řidiči v pracovní dny od 7:00 do 19:00 hodin zaplatí deset korun.

„Město Plzeň při zpoplatňování parkování postupuje v souladu se Strategií rozšíření zóny placeného parkování v Plzni pro období 2014 – 2017. Tato strategie byla schválena již v minulém volebním období v prosinci roku 2013 a postupně ji naplňuje příprava projektů a instalace nových parkovacích automatů," uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy Petr Náhlík.

Nově zpoplatněná stání budou sloužit smíšenému parkování, tak jako tomu je ve stávajících ulicích, kde parkují držitelé platných parkovacích karet i řidiči s parkovacím lístkem. „Výjimkou je ulice U Ježíška, která je vyhrazena pro držitele parkovacích karet," vysvětlila Michaela Mrázová ze Správy veřejného statku města Plzně. 

Které místa přibudou

Zóny placeného parkování v oblasti Petrohrad nově zahrnou ulici Koterovskou v úseku Železniční a Sladkovského, ulici Rejskovu, ulici Rubešovu v úseku Mikulášské náměstí a Koterovská, Jablonského i Houškovu ulici, obě v úseku Mikulášské náměstí a Sladkovského.