Plzeňané by mohli v budoucnu využívat novou multifunkční arénu za více než 100 milionů korun. A provozovat ji, nebo alespoň její část, by mohl Petr Koukal, manžel slavné biatlonistky. „Ano, už rok usilujeme s dalšími zapálenými lidmi o realizaci tohoto projektu,“ potvrdil bývalý badmintonový reprezentant.

Plně bezbariérová hala nabídne jedno házenkářské hřiště a tři badmintonové kurty. Pomocí tří mobilních plachet však bude možnost pracovat s rozložením prostoru sportovišť tak, aby se daly provozovat i jiné kombinace sportovních aktivit.
Zástupci města už schválili studii budovy, která by měla vzniknout v Plzni na Košutce za Globusem, poblíž konečné zastávky autobusu číslo 30.

„Momentálně se zpracovává dokumentace pro územní rozhodnutí, dokončená by měla být v letošním roce, a dále se bude řešit stavební povolení s realizační dokumentací,“ upřesnila vedoucí sportovišť z odboru správy infrastruktury Veronika Krupičková.

Když všechno půjde podle plánu, mohlo by se začít stavět již v průběhu tohoto roku. Investorem by mělo být město. „Hrubý odhad počítá s cenou výstavby 120 milionů korun, to se ovšem může změnit, až bude vyhotovena realizační dokumentace a proběhne soutěž, ve které dostaneme konkrétní nabídku výstavby,“ doplnila Krupičková. Sportoviště bude sloužit veřejnosti. Město má zároveň zájem, aby halu využívala sportovní organizace – zatím to vypadá na badmintonový oddíl.

Plán stavby počítá kromě zmíněných sportovišť také s restaurací, šesti šatnami, malým sálem, rehabilitací, pobytovou terasou se zelení a dalším nezbytným zázemím. Stavba by neměla omezit průchod do blízkého Chotíkovského lesa, jenž je vzdálen kousek od sídliště a lidé tam hojně chodí na procházky. Chybět nebude ani parkoviště s automatickou závorou určené pro sportovce.

Snímek pořídili vyšetřovatelé Veřejné bezpečnosti na místě činu, na Dukelském náměstí.
Josef Hlavatý: první následovník Jana Palacha