VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Na degustaci jen s foťákem a kšandami

Plzeň – Prázdný žaludek, fotoaparát a kalhoty na kšandy – tři věci, bez nichž se zřejmě neobejde žádný pasažér Mňam busu.

23.1.2012 1
SDÍLEJ:

Milan Veverka z restaurace hotelu Golden Fish ukazuje jedno ze tří jídel, které je možné až do 15. února ochutnat za zvýhodněnou cenu. Jde o telecí svíčkovou v krustě z černého lanýže, bramborové pyré a houbové ragůFoto: DENÍK/Zdeněk Vaiz

Tento speciální spoj totiž během jednoho dne objede tři vybrané restaurace, kde šéfkuchař nabídne cestujícím to nejlepší ze své kuchyně. V jízdních řádech ale tento spoj nehledejte, jezdí jen během ledna a února při Grand Restaurant Festivalu. Jeden z nich v sobotu do Plzně poprvé přivezl i desítku Pražanů.

Na západ Čech s ním přijela i Katka Kutišová s přáteli. „Na každé ze čtyř letošních pražských tras byla restaurace, kde už jsme jedli. Volba proto padla na Plzeň,“ vysvětluje důvody mladá žena. Uznale dodává, že všechny tři vybrané restaurace byly srovnatelné. „V Praze nám vždycky jedna přišla jako průšvih, tady jsme spokojeni všude,“ doplňuje Katka Kutišová.

Na jídlo v hotelu Angelo, restauraci El Cid Corso a v hotelu Golden Fish od soboty nedá dopustit ani manažerka Miroslava Mikulicová. Stejně jako několik dalších si pokrm po naservírování vyfotila. „Nikdo se mnou nechtěl jet, tak je alespoň navnadím na příští rok. Aby viděli, o co přišli,“ směje se Mikulicová. Festival podle svých slov vyhledává. „Do Prahy za mnou jezdí i sestra z Brna a vybírá, kam půjdeme tentokrát,“ doplňuje brněnská rodačka.

A co si plzeňští šéfkuchaři připravili pro pražskou posádku Mňam busu? Například vyzrálý steak z hovězí ´veverky´ s čekankovým salátem a bramborovo-hráškovým pyré nebo jelení filet v louhu kořenové zeleniny na celerovém pyré se šalotkovými kroužky. O sladkou tečku na závěr se postaraly domácí jablečné taštičky s badyánovou redukcí.

Celkem Pražané ochutnali šest pokrmů a nechyběla ani prohlídka pivovaru. „Doteď jsem měla jen jednu pražskou restauraci, kde dělají fantastické steaky. Teď na ně můžu jezdit i do Plzně,“ podotkla Miroslava Mikulicová. „Jen mi příště připomeňte, že si mám vzít kalhoty s kšandami a ne s páskem,“ nechala se slyšet další účastnice.

Loni vyjel Mňam bus poprvé, ovšem pouze po Praze, letos už zamířil i mimo hlavní město. Existuje však reálná naděje, že by se Plzeňané napřesrok mohli vydat na podobné ochutnávky do Prahy. „Budeme jednat s Plzní, Brnem a Olomoucí. Jedno město určitě vyjde,“ slibuje mluvčí festivalu Denisa Vrkotová.

Všechny zmíněné pokrmy mohou Plzeňané ochutnat až do 15. února za festivalové ceny, v Plzni je do této akce kromě zmíněných restaurací zapojen ještě Angus Steak House a El Cid. Mimo Plzeň je pak možné v rámci Grand Restaurant Festivalu ochutnat speciality v Soběsukách, kde je také Angus Steak House. Festivalových degustací v kraji se dosud prodalo téměř 550, nejvíce do restaurace Golden Fish.

Grand Restaurant Festival 2012

- Třetí ročník festivalu pro milovníky dobrého jídla a pití potrvá až do 15. února. • Vybrané restaurace nabízí tři jídla za zvýhodněné ceny: tradiční pokrm, nejlepší jídlo od maminky a specialitu šéfkuchaře.

Zapojené restaurace v Plzeňském kraji:
- Hotel Angelo (Plzeň)
- El Cid (Plzeň)
- El Cid Corso (Plzeň)
- Golden Fish (Plzeň)
- Angus Steak House (Plzeň, Soběsuky)

Festivalové ceny:
- Základní ochutnávka jednoho jídla: 200 Kč
- Dvouchodová degustace: 450 Kč
- Tříchodová degustace: 600 Kč

Autor: Miroslava Tolarová

23.1.2012 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Záložník Viktorie Plzeň Jan Kopic (vlevo) se snaží přejít přes jabloneckého obránce Matěje Hanouska.

Kopic: S vedrem se musíme vypořádat

Ilustrační foto

Minipozemek u Globusu možná čeká vyvlastnění

Pohotovosti v kraji dostanou přidáno

Plzeňský kraj – Hejtmanství začíná hledat lékaře pro nadcházející tři roky.

Maminka Eva: Natáčení je hezká vzpomínka pro nás i pro dceru

Plzeňsko - Psal se pátek 17. února 2017, přibližně půl páté ráno, když Evě Spurné z Pernarce na severním Plzeňsku začaly kontrakce.

Nominujte Deník v anketě Křišťálová Lupa 2017!

Nominujte Deník.cz do ankety českého internetu Křišťálová Lupa 2017! Díky vám bude mít Váš regionální Deník šanci dostat se do finálního hlasování v kategorii "Zpravodajství".

Kracíkovi role učitele nevadí. Mladým pomůžu rád, říká útočník

Plzeň – Vytáhnout nahoru další mladíky. Úkol pro hokejového útočníka Jaroslava Kracíka, který se po návratu ze zahraničí chystá v mateřské Škodě Plzeň už na třetí sezonu.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení