„Školačku před jednou zdejší prodejnou oslovil neznámý muž v autě s tím, že ji může odvézt za maminkou," vysvětlila mluvčí policie Hana Štefflová.

Dívka muži naštěstí nenaletěla a do auta si k němu nepřisedla. Celá věc se k policii dostala ve chvíli, kdy vše přišla oznámit maminka dívky. „Podle dostupných informací se muž svým chováním nedopustil žádného protiprávního jednání." uvedla Štefflová.

Policie tak může maximálně navýšit počet hlídek v ulicích. „S dohledem nám vypomáhá také městská policie, která do akce zapojila i své strážníky,"informovala Štefflová. Muž, který dívku oslovil, by měl být starší, vysoký a hubené postavy

Jak by se děti měly správně zachovat?

Policie v souvislosti s tímto případem radí, jak se v takové situaci mají oslovené děti zachovat.

„Nejlepší možností samozřejmě je, pokud rodiče nebo příbuzní mohou dítě doprovázet. Pokud dítě bude bez doprovodu, měli by je rodiče poučit, že se nemá bavit s nikým cizím, nic si od takových osob nebrat a rozhodně s nimi nikam neodcházet a nenastupovat k nim do auta. Pokud by dítě bylo neznámou osobou v tomto směru osloveno, mělo by se hned svěřit, ať už staršímu spolužákovi, učitelce nebo rodičům. Ti by poté měli událost oznámit policii," vysvětlila Štefflová.⋌(lm)