Soutěžící dorazili z Lanškrouna, Brna, Dubna, Ostravy, Tábora, Ústí nad Labem, Blatné, Liberce, Prahy a Kutné Hory.

Že byl letošní ročník výjimečný, potvrdilo hned jeho zahájení, o něž se kromě mluvčích postarala také školní pěvecká kapela, která pro soutěž složila novou znělku. Pak už se soutěžící rozlosovali a mohla začít první část klání. „Tato část se skládá z vědomostní, poznávací a praktické části. Letošní novinkou bylo skládání elektrotechnického obvodu rozloženého do podoby puzzle," uvedla zástupkyně ředitelky Středního odborného učiliště Domažlice, školy Stod Alena Sedláčková.

Druhý den soutěž pokračovala. Praktická část byla i letos pro někoho oříškem, pro někoho téměř hračkou. Žáci měli za úkol sestavit 3D LED kostku, což už od nich přece jen vyžadovalo velkou zručnost.

„V soutěži jednotlivců nakonec zvítězil Marek John ze SŠ elektrotechniky a spojů z Ústí nad Labem, na 2. místě Dominik Konvalinka z VOŠ, SPŠ a JŠ z Kutné Hory a bronzové 3. místo náleží stodskému Nikolasu Havlovi z SOU Domažlice," jmenovala Alena Sedláčková.

V soutěži družstev se pak s 1184 body nejlépe umístila Střední škola elektrotechniky a spojů z Ústí nad Labem. „O tři body méně a tedy 2. místo získala VOŠ, SPŠ a JŠ Kutná Hora a 1068 bodů zajistilo 3. místo domácímu SOU Domažlice – škola Stod," dodala zástupkyně.

Na všechny soutěžící čekaly ceny.