Zájem Dobřanských o supermarket vzešel z průzkumu ve městě. „Jsem rád, že tady market bude. I když si myslím, že tu měl stát už dávno,“ prohlásil Bohouš Havránek z Dobřan, který zatím nejčastěji nakupuje v místní samoobsluze. „Nedá se ale říci, že bych pak začal nakupovat pouze v Penny. Budu to měnit. Výběr v supermarketu je samozřejmě větší, ale rozdíl v cenách to zase až takový není,“ dodal Havránek.

Naopak slibovaný supermarket zatím nadále bude chybět v sousedním Stodě. „Poslední zájemce, se kterým jsme o vybudování obchodního domu ve Stodě jednali, nakonec ze svého záměru odstoupil,“ potvrdil starosta Stodu Jiří Vlk.

Stodská radnice se však nevzdává. „V současné době projevilo zájem Tesco, jsme v jednání. Uděláme všechno, co bude v našich silách, abychom se úspěšně domluvili. Jsme si vědomi toho, že supermarket v našem městě občané chtějí,“ dodal stodský starosta.

S jeho slovy souhlasí Miroslava Šachová ze Stodu. „Byl by tu třeba jako sůl,“ sdělila nám. „Vždyť všude okolo nějaký supermarket je, tak proč zrovna ne u nás. Jsem přesvědčena, že by byl hodně navštěvovaný. Voláme po něm už řadu let, tak snad se ho jednou dočkáme a nebudeme muset za nákupy dojíždět jinam,“ dodala Šachová.

V našem regionu jsou na tom nejlépe Přeštice a Třemošná, kde mají hned dva supermarkety. V Přešticích obchodní domy mezi sebou dělí jen pár metrů a oba si prý na sebe dobře vydělají.