Stovky ojetých aut zaparkovaly na ploše více než 10 tisíc čtverečních metrů v bývalém hobbymarketu OBI na Borských polích. Kdysi první plzeňská prodejna pro kutily tu zavřela krám už koncem roku 2012 a od té doby zela prázdnotou. Teď tu vznikl asi největší zastřešený autobazar v ČR. „Majitel centra zvážil nabídky a rozhodl se pro tuto. Byla to jedna z nejrychleji podepsaných smluv,“ uvedl manažer obchodního centra Jan Lisý. Objekt patří francouzským majitelům od dob, kdy tu otevřel někdejší Carrefour, Tesku patří část s jeho obchodem.

Pro využití vyklizeného prostoru se uvažovalo o protažení obchodní pasáže a doplnění o dvacet až třicet provozoven typu kavárniček a butiků. Nakonec vyhrála jedna smlouva s nájemcem a ne parcelování hektarového prostoru.

Na Borských polích se rozšiřují i jiné markety, zejména ty s nábytkem. Přes Folmavskou ulici se naproti Asku rozšířil rovněž nábytkový Mobelix a nedaleko začne vyrůstat dům s nábytkem Sconto. Stavět se začne na pětihektarovém pozemku mezi obchodními domy Decathlon a Bauhas. Pozemek pod něj vloni prodala plzeňská radnice investorovi za více než 100 milionů korun. Původně byl tento pozemek vázán územním plánem pro sportoviště a byla to jedna z parcel vytipovaných pro budoucí akvapark. Nový územní plán už tu ale počítá s obchodem a službami.

Na červnovém jednání zastupitelstva se už jednalo o smlouvách budoucích týkajících se pozemků nutných pro vjezd do nového obchodu, radnice je prodá investorovi za 40 korun za čtvereční metr. Stavba má územní řízení a postupuje ke stavebnímu povolení.

Druhý dech mezi hobbymarkety (poblíž je větší Hornbach) chytil Baumax na Letné. Po obrovských výprodejích v dobách nedávné rekonstrukce mostů přes Rokycanskou třídu to vypadalo na jeho konec, zákazníci sem ale znovu našli cestu.

Akce Voda 2017 na Hracholuskách.
Akce Voda 2017. Policisté dávali dýchnout i řidičům šlapadel