Součástí oslav byl nejen program na hřišti, kde vystoupilo několik kapel a program byl připraven i pro děti, ale hlavně speciální výstava. „Připravovali jsme ji několik měsíců. Museli jsme požádat místní, aby půjčili své fotografie či výrobky a také zavzpomínali," popisuje místostarostka Markéta Vůchová. V sále místní restaurace byly k vidění staré kroniky, listiny, historické snímky, ale také sportovní poháry a trofeje nebo výrobky místních žen.

A zájem o výstavu byl obrovský. V sobotu i v neděli se tu vystřídaly davy lidí. „Už jsi mě viděla na fotce v mateřské škole? Tohle je náš dědeček hasič. Kdy se odstěhovali tihle sousedi?" vzpomínali místní a vyměňovali si postřehy.

„Obec se původně jmenovala Lhota, říkalo se jí také Lhota Dobrá voda. K přejmenování na Lhůtu došlo až v roce 1924," připomíná kronikářka Kateřina Vrtílková. Lhůta, která ještě před 25 lety spadala pod Tymákov, má dnes 176 stálých obyvatel. Kolik z nich jsou starousedlíci a kolik tvoří tzv. náplava, je ale podle kronikářky i místostarostky těžké odhadnout. „Zájem o bydlení u nás je, ale už nemáme příliš možností, kam bychom se mohli rozšiřovat," říká místostarostka Vůchová.