„Přemlouval mě, ať si lednici vezmu zpátky, nebo jedu jinam. Nejprve jsem byl rozčilený, protože si řádně platím odpady a na tohle mám nárok. Když jsem ale posléze viděl situaci ve dvoře, zhrozil jsem se. Skoro všechny kontejnery byly úplně nacpané,“ vzpomíná mladý muž. Po několika minutách škemrání mu pracovník nakonec vyšetřil malé místo a lednici mu přijal. „Jak je ale možné, že to město nechá dojít tak daleko? Proč nezajistí častější vyvážení dvora?“ ptá se po své zkušenosti mladík.

S podobnými dotazy jsme se obrátili na dobřanského radního Marka Sýkoru. Ten o problému vůbec nevěděl, přislíbil však jeho urychlené řešení. Odpad byl už vyvezen, podobná situace se však může zanedlouho opakovat. Dobřanský sběrný dvůr je totiž malý, a zahltí se tak poměrně snadno.

„V Dobřanech je to špatné s prostorem. Jelikož sběrný dvůr je bývalá konírna, prostranství je malé. Pravdou je , že velký problém máme se zpětným odběrem, kam patří i lednice. Dopravci, kteří pro nás tento odpad vozí, nemají dostatek kapacit a nechtějí jezdit s prázdným autem. Proto se musí čekat, až je ve sběrném dvoře nashromážděný určitý počet lednic,“ vysvětlil vedoucí obchodu Západočeských komunálních služeb Plzeň Marek Janoch.