Následuje uzavírka Částkovy ulice v úseku mezi Koterovskou a Slovanskou

„Teď je na řadě Částkova ulice, která bude od středy 2. května v úseku mezi Koterovskou a Slovanskou ulicí pro dopravu uzavřena,“ sdělila mluvčí plzeňského magistrátu Zdeňka Kubalová.

Tuto část Částkovy ulice musí řidiči objet. Pro místní dopravu nebude objízdná trasa značena. „Tranzit bude mít objízdnou trasu vedenou ve směru na Písek Koterovskou ulicí až k dálničnímu obchvatu a ve směru na Prahu po Slovanské přes Sirkovou, pak kolem pivovaru na Doubravku,“ řekl Luděk Kejzlar z Útvaru investic města Plzně.

„Zásobování bude umožněno z ulice Slovanská a vjezdy na sousední pozemky budou řešit pracovníci stavby po dohodě individuálně. Automobily zaparkované v místech stavby budou za účasti policie a správce komunikace odtaženy,“ uvedla Kubalová.

Noční autobus N2 bude s platností od ranní výpravy 1. května jezdit ulicemi Sladkovského a Koterovská. Na zastávkách „Mikulášské náměstí“ (pro směr z Černic v prostoru zastávky linky č. 1 na Slovanské ul.), „Jedlová“ a „Liliová“ nebude linka N2 stavět. Místo těchto zastávek bude obsluhovat zastávky linky č. 2 „Mikulášské náměstí“ (pro směr z Černic), „Sladkovského, U Duhy“ a „Habrmannova“.

„Částkova by měla být zase zprovozněna na konci září a s kompletním dokončením počítáme do konce roku,“ dodala Kubalová.

„Všechny etapy rekonstrukce Částkovy a přilehlých ulic i s inženýrskými sítěmi by měly stát 173 milionů včetně DPH. Město by mělo podle smluv investovat přes 123 milionů a kraj téměř 49 milionů korun. Investice kraje jde z fondů Evropské unie,“ řekla provozně technická náměstkyně Správy a údržby silnic v Kralovicích Monika Klimentová.