Příměstské česko-německé tábory v areálu DEPO2015 se vloni osvědčily, a tak na ně během letošních prázdnin navážou dva pětidenní turnusy.

Děti, které mohou rodiče ještě přihlašovat, se tentokrát podívají do dalekých krajů. „Nechali jsme se inspirovat interaktivní výstavou Dobrodruzi (o osudech stodských emigrantů, kteří odcestovali na Nový Zéland, pozn. red.), která je tu k vidění až do poloviny srpna. Děti si prožijí 19. století, budou vyrábět předměty na cestu na Nový Zéland, cestovat lodí a osidlovat novou zemi," popisuje koordinátorka dílen a lektorských programů v DEPO2015 Anna Houžvičková.

Táborníci samozřejmě využijí také dílny, jichž v bývalé vozovně dopravních podniků funguje několik. „Například v grafické dílně budou vyrábět maorské tetování a v dřevodílně stavět vesnici," pokračuje koordinátorka.

Tvořivé workshopy5. 7. Malované kamínky pro štěstí; 7. 7. Malované magnetky; 12. 7. Originální sáček na poklady pro kluky i holčičky; 14. 7. Písečné mandaly; 19. 7. Duhové kouzelné obrázky; 2. 8. Náramky přátelství; 4. 8. Drátkované svícínky; 9. 8. Veselé letní sněžítko; 11. 8. Originální sáček na poklady pro kluky i holčičky; 23. 8. Obrázky z ubrousků; 25. 8. a 30. 8. Originální desky na sešity do školy. Více na www.depo2015.cz

První tábor se bude konat od 18. do 22. července a hlásit se na něj lze do 30. června, druhý turnus s uzávěrkou přihlášek 10. července přijde na řadu ve dnech 8. až 12. srpna. „Na oba turnusy je ještě 10 až 15 míst volných, přihlášky jsou online na depo2015.cz," radí Anna Houžvičková.

DEPO2015 ale chystá na prázdniny také seriál kurzů pro tvořivé děti, z nichž první se bude konat 5. července a poslední 30. srpna. I na tyto workshopy je třeba se hlásit předem na rozdíl od Recyklačních dílniček, které se budou v grafické dílně konat první sobotu v červenci a srpnu a jsou určené mladším i starším, kteří se naučí z nepotřebného materiálu vyrábět užitečné věci.