Z Plzeňska dotaci získá například Heřmanova Huť. Dva miliony korun jí pomohou vystavět vodojem a napojit se na skupinový vodovod Stříbro. Dotaci ve výši 2,4 milionu korun získala také obec Nekmíř. Pod projektem 'zásobování pitnou vodou' se skrývá výstavba záhlaví vrtu včetně čerpací stanice, výtlaku, vodojemu s úpravnou vody, vodovodních řadů a vodovodních přípojek.

Nezvěsticím pomůže pětimilionový grant s odkanalizováním obce. To je akce zahrnující stavbu čistírny odpadních vod a pokládku 7,5 kilometru potrubí za 70 milionů korun, která začala už vloni v září a hotova bude do konce letošního srpna.

Zastupitelé dále poslali 3 miliony korun na vodovod v Útušicích a 800 tisíc korun na druhou etapu stavby kanalizace v Hradci u Stoda.

Všechny úspěšné žadatele teď Krajský úřad v Plzni ještě vyzve, aby doplnili podklady k uzavření smlouvy 
o poskytnutí dotace.

Dotace pro Plzeňsko

peníze z Dotačního programu vodohosp. infrastruktury 2015

Heřmanova Huť – napojení na skupinový vodovod Stříbro 2 000 000 Kč
Nekmíř – zásobování pitnou vodou 2 400 000 Kč
Odkanalizování obce Nezvěstice na ČOV 5 000 000 Kč
Vodovod Útušice 3 000 000 Kč
Kanalizace Hradec u Stoda II. etapa – 2. část 800 000 Kč

Z ostatních regionů Plzeňského kraje dotaci na vodohospodářskou infrastrukturu dále získaly obce a města Kostelec, Sulislav, Kout na Šumavě, Mlečice, Strašín, Vlkanov, Radnice, Díly, Bezděkov, Běšiny, Chocomyšl, Kvíčovice a Vodohospodářské sdružení obcí západních Čech