Obvod už nechal některé kontejnery přesunout na jiná místa. „Sbíráme podněty občanů a ve spolupráci se svozovou firmou nádoby přemísťujeme. Celkově jsme zatím udělali 24 přesunů, zrovna v Mohylově ulici jsme už přendali popelnice na plast a papír na druhou stranu ulice,“ říká šéf odboru životního prostředí Jiří Pouba. Připomněl také, že zvony na sklo budou přesunuty ve chvíli, kdy bude k dispozici technika.

Dalším lidem se zase nelíbí, že nejsou upraveny povrchy kontejnerových stání. „Mělo by to být nějak ohraženo. Je divné, když popelnice stojí šikmo na chodníku, potom se jen těžko udržuje pořádek kolem,“ myslí si David Říha.

„Byl bych rád, kdyby se plochy upravily, ale je to dost finančně náročné. Nemělo by se zapomínat, že větší počet kontejnerů přinesl občanům hlavně větší komfort při třídění,“ podotkl Pouba. Úvahy o investicích brzdí i starosta obvodu Hynek Brom. „Zatím o úpravách stání neuvažujeme, možná později,“ podotkl.

Často vadí lidem nádoby na tříděný odpad proto, že jsou umístěny před jejich domem. A protože kontejnery jsou rozmístěny na městských pozemcích, nemají ´páky´ k tomu, aby docílili přemístění. „My se zabýváme každým podnětem občanů. Nemůžeme však vyhovět všem požadavkům, zvlášť když jsou mnohdy připomínky zcela protichůdné,“ vysvětloval Jiří Pouba.

Na území čtvrtého městského obvodu je nyní na 103 místech 300 nádob na separovaný odpad, dříve bylo 150 zvonů umístěno pouze na 48 místech.